Antena 3 CNN Actualitate Social Liviu Dragnea, după adoptarea Legii Pensiilor: „Unele vor crește și cu 250%”

Liviu Dragnea, după adoptarea Legii Pensiilor: „Unele vor crește și cu 250%”

Liviu Dragnea, după adoptarea Legii Pensiilor: „Unele vor crește și cu 250%”
Sursa foto: Foto: Facebook/ Liviu Dragnea
de S.T.    |    19 Dec 2018   •   21:12

Președintele PSD, Liviu Dragnea, susține că odată cu adoptarea Legii Pensiilor, milioane de pensionari vor avea bani în plus.

„Legea pensiilor a fost adoptată. Se prevăd creșteri consistente de pensii până în 2022 – în unele cazuri chiar cu 250%. Se rezolvă inechitățile: pentru muncă egală se vor acorda pensii egale. În premieră, se va putea cumpăra vechime în muncă de până la 5 ani, în ani diferiți, în funcție de nevoie.

Se vor lua în calcul toate tipurile de venituri pentru care s-au plătit contribuții în perioada 1975-2001, ceea ce înseamnă încă o creștere de minimum 10% a pensiilor. Se reduce vârsta de pensionare pentru mamele care au minim 3 copii. Iată doar câteva dintre prevederile care vor aduce mai mulți pensionari în clasa de mijloc.

Am sentimentul datoriei împlinite față de părinții și bunicii noștri. În prag de sărbători, le urez seniorilor țării și tuturor românilor multă sănătate!”, a scris Dragnea pe pagina sa de Facebook.

Legea pensiilor a fost aprobată de Camera Deputaţilor, forul decizional la acest proiect. Actul normativ a fost adoptat cu 193 de voturi ”pentru”, un vot ”împotrivă” şi 14 abţineri şi va merge la preşedintele Iohannis pentru promulgare.

Proiectul prevede creşteri etapizate ale punctului de pensie până în anul 2021, astfel: 2019 - 1.265 de lei, 2020 - 1.775 de lei, 2021 - 1.875 de lei. Din anul 2022, valoarea punctului de referinţă se va indexa anual cu rata inflaţiei şi 50% din creşterea reală a câştigului salarial mediu brut realizat.

Punctul de pensie va ajunge la 45% din valoarea salariului mediu brut pe economie, fără a lua însă în calcul întoarcerea sarcinii fiscale, în conformitate cu legislaţia fiscală în vigoare la data adoptării programului de guvernare. În proiectul de lege se precizează că nicio pensie în plată nu va scădea.

În cazul în care, în urma recalculării, va rezulta o sumă mai mică decât cea aflată deja în plată, atunci se va menţine suma în plată.

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close