Antena 3 CNN Actualitate Social Liviu Dragnea vrea înființarea unei Case Române de Comerț: ”Am vorbit cu premierul și o vom înființa în cel mai scurt timp ”

Liviu Dragnea vrea înființarea unei Case Române de Comerț: ”Am vorbit cu premierul și o vom înființa în cel mai scurt timp ”

Liviu Dragnea vrea înființarea unei Case Române de Comerț: ”Am vorbit cu premierul și o vom înființa în cel mai scurt timp ”
Sursa foto: Foto: Agerpres.ro
22 Aug 2017   •   15:26

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, şeful PSD, a anunţat marţi, la Călăraşi, că a discutat cu premierul Mihai Tudose despre înfiinţarea în cel mai scurt timp - maximum o lună - a unei Case române de Comerţ. 

"Am vorbit cu primul-ministru şi, în foarte scurt timp, vom înfiinţa o Casă română de Comerţ, o companie de stat care să înceapă să se implice în relaţiile şi de import-export şi de preluare a produselor agricole şi legumicole şi zootehnice. De exemplu, sunt foarte multe cereri de miei, de oi din diverse ţări, din Golf, sunt, de asemenea, solicitări mari din China, de cantităţi uriaşe de carne. Este aproape imposibil ca un trader să vină să 'se plimbe' prin România şi să găsească el o sută de mii de capete sau două sute de mii de capete de oi sau de miei. De asemenea, cu cerealele, cu legumele la fel", a declarat Dragnea, la Călăraşi. 

Potrivit lui Dragnea, viitoarea companie, după ce va fi înfiinţată, va deveni un actor important în domeniu.

"Sigur că unii se vor supăra, ne vor critica (...) , dar până la urmă interesul nostru este al producătorilor români. Va fi înfiinţată în maximum o lună, să vedem dacă e nevoie de HG sau de lege", a precizat liderul PSD.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Dragnea casa comert infiintare premier
Parteneri
Horoscopul verii 2023, cu Cristina Demetrescu.Scorpionii sunt pe val
x close