Antena 3 CNN Actualitate Social Liviu Pop: „Bugetul pentru Educație de anul viitor va fi unul dintre cele mai mari din ultimii zece ani”

Liviu Pop: „Bugetul pentru Educație de anul viitor va fi unul dintre cele mai mari din ultimii zece ani”

Liviu Pop: „Bugetul pentru Educație de anul viitor va fi unul dintre cele mai mari din ultimii zece ani”
Sursa foto: FOTO: Agerpres
04 Oct 2017   •   17:23

Ministrul Educației, Liviu Pop a declarat la Comisia de învățământ a Camerei Deputaților, că „Bugetul pentru Educație de anul viitor va fi unul dintre cele mai mari alocate acestui domeniu în ultimii zece ani”.

El a anunțat că joi va începe un amplu proces de consultare cu toți actorii din sistemul educațional în ceea ce privește Legea Educației Naționale.

„Din perspectiva Legii Educației Naționale, mâine fiind Ziua Internațională a Educației, vom începe un proces amplu de consultare cu toți actorii educaționali, în speță organizațiile studențești, mediul de afaceri, ONG-uri, organizații sindicale, profesori, Consiliul Național al Elevilor. Noi vrem să identificăm minim cinci puncte tari ale Legii Educației Naționale și minim cinci puncte slabe ale acestei legi. În paralel, Ministerul Educației Naționale are un proiect european pe următorii doi ani în urma căruia se va fundamenta o modificare a Legii Educației Naționale în ansamblul ei. Jumătate din corpul legii asumate prin răspundere acum șase ani și ceva a fost modificată prin acte normative — inițiative legislative, ordonanțe de urgență, decizia CCR. Eu cred că astăzi putem să ne așezăm la masă indiferent de culoarea politică și să vedem ceea ce nu merge cu adevărat și care sunt punctele din Legea Educației Naționale pe care nu le-am respectat și le-am tot amânat la nesfârșit", a spus reprezentantul MEN.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: liviu pop educatie
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close