Antena 3 CNN Actualitate Social Locuitorii din Deltă ar putea primi până la 50.000 de euro. Care sunt condițiile

Locuitorii din Deltă ar putea primi până la 50.000 de euro. Care sunt condițiile

Locuitorii din Deltă ar putea primi până la 50.000 de euro. Care sunt condițiile
08 Iul 2018   •   09:18

Locuitorii din Deltă ar putea primi până la 50.000 de euro pentru înființarea de ferme de subzistență. Un proiect de lege urmează să fie depus la începutul sesiunii parlamentare de toamnă în Senat, a anunțat deputatul PSD Lucian Simion. 

“După rezolvarea litigiilor aflate pe rol, de la Consiliul Judeţean (CJ) se vor transfera la primării terenuri pentru ferme de subzistenţă, cu suprafeţe de până la 12 de hectare. Condiţiile pentru a avea acces la o asemenea fermă sunt stabilite de legislaţia actuală, iar oportunităţile de finanţare pe care statul român le oferă vizează sume de până la 50.000 de euro pentru înfiinţarea de ferme, cărora li se adaugă facilităţi pentru producţia obţinută”, a afirmat deputatul Simion.

Propunerea de modificare a legii nr. 82/1993 are în vedere şi instituirea unor zone de cruţare piscicolă şi a unor zone marine care se vor alătura celor existente în prezent, respectiv zone strict protejate, zone tampon, de dezvoltare durabilă şi de reconstrucţie ecologică, scrie libertatea.ro.

La începutul anului, deputatul social-democrat a anunţat constituirea unor grupuri de lucru la nivelul judeţului pentru a modifica legea privind constituirea şi funcţionarea RBDD, din aceste grupuri de lucru făcând parte autorităţi locale din Deltă, autorităţi judeţene şi cercetători ai INCDD.

Propunerea de modificare a legii va fi depusă la începutul viitoarei sesiuni parlamentare.

×
Subiecte în articol: locuitori delta conditii Senat PSD
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close