Antena 3 CNN Actualitate Social Ce locuri să eviți după ce starea de alertă va fi instituită: 90% dintre pacienți s-au infectat în aceste spații

Ce locuri să eviți după ce starea de alertă va fi instituită: 90% dintre pacienți s-au infectat în aceste spații

România se pregătește să iasă din stare de urgență, însă cetățenii trebuie să fie precauți pentru a putea ține la distanță noul coronavirus.

Ce locuri să eviți după ce starea de alertă va fi instituită: 90% dintre pacienți s-au infectat în aceste spații
Sursa foto: Foto: Pexels
14 Mai 2020   •   10:05

Astfel românii ar trebui să evite zonele închise, cu o slabă circulație a aerului. Potrivit unui biolog american cunoscut, 90% dintre pacienții infectați cu noul coronavirus au luat boala frecventând astfel de spații, precum mijloacele de transport în comun, restaurantele sau birourile, potrivit CNN.

Mediul în care noul coronavirus se propagă extrem de ușor

”Trebuie să avem mare grijă la zonele închise, cu mulţi oameni şi cu o circulaţie slabă a aerului, acolo virusul se poate propaga extrem de uşor. Sunt situaţii pe care le putem evita. Orice mediu în care aerul este recirculat şi care găzduieşte mulţi oameni este un mediu pe care trebuie să îl evităm. Vorbirea, fie ea şi normală, înseamnă eliminarea de aerosoli. Cu cât vorbim mai mult sau mai tare, cu atât eliminăm mai mulţi aerosoli”, a spus Erin Bromage, profesor la Universitatea Massachusetts Dartmouth.

Specialistul a declarat că este în continuare necesar ca oamenii să lucreze de acasă, să evite transportul public şi întâlnirile de grup, precum şi restaurantele.

×
Subiecte în articol: coronavirus stare alerta
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close