Lovitură pentru șoferi de la Ministerul Sănătății! Ce boli te pot lăsa fără permis auto sau te pot împiedica să-l obţii

20 Dec 2017   •   09:09
Lovitură pentru șoferi de la Ministerul Sănătății! Ce boli te pot lăsa fără permis auto sau te pot împiedica să-l obţii Foto: Pixabay.com

Ministerul Sănătății a lansat în dezbatere publică un proiect de act normativ care restricționează dreptul de conducere a unui autovehicul de către persoanele care au anumite boli.

Persoanelor care suferă de afecțiuni cardiovasculare sau diabet zaharat vor putea obține mai greu permisul de conducere.

Potrivit proiectului de ordin de modificarea şi completarea Normelor minime privind aptitudinile fizice şi mentale necesare pentru conducerea unui autovehicul, aprobate prin Ordinul ministrului sănătăţii nr. 1.162/2010prevede modificarea condițiilor de sănătate pe care trebuie să le îndeplinească o persoană pentru a obține dreptul de a conduce un vehicul. Proiectul a fost lansat recent în dezbatere pe site-ul Ministerului Sănătății.

Proiectul prevede ca permisele de conducere auto să fie eliberate sau reînnoite persoanelor cu afecțiuni cardiovasculare numai după ce afecțiunea în cauză a fost tratată și în baza unui aviz eliberat de un medic specializat în cardiologie. Dacă situația medicală o impune, solicitantul permisului auto poate fi nevoit să efectueze un control medical periodic.

"Afecţiunile cardiovasculare pot determina o alterare bruscă a funcţiilor cerebrale, care constituie un pericol pentru siguranţa rutieră, reprezentând un motiv pentru interzicerea, cu titlu temporar sau permanent, a conducerii unui autovehicul”, se arată în poiect, potrivit avocatnet.ro.

Parteneri
x close