Antena 3 CNN Actualitate Social Ludovic Orban atrage atenția: Purtarea măștilor e obligatorie, cine nu poartă poate fi amendat

Ludovic Orban atrage atenția: Purtarea măștilor e obligatorie, cine nu poartă poate fi amendat

Ludovic Orban atrage atenția: măştile de protecţie trebuie purtate, în mod obligatoriu, în spaţii închise precum mijloacele de transport în comun sau magazine, precizând că persoanele care nu respectă această regulă pot fi amendate.

Ludovic Orban atrage atenția: Purtarea măștilor e obligatorie, cine nu poartă poate fi amendat
Sursa foto: Hepta
12 Iun 2020   •   18:30

“Cum să nu, măştile trebuie purtate, în mod obligatoriu, în spaţii închise. E obligatorie purtarea măştii în spaţii închise, iar dacă cineva nu poartă mască în mijlocul de transport în comun sau în magazin nu poartă mască poate fi amendat”, a declarat Orban, la Oradea, întrebat de presă dacă se plătesc în continuare amenzi pentru nepurtarea măştilor de protecţie sanitară.

Riscul unui nou val de coronavirus, dacă Parlamentul respinge starea de alertă


Premierul a subliniat, în cazul în care Parlamentul va respinge starea de alertă, riscul unui nou val epidemic este “foarte mare”.

“Eu am convingerea că reprezentanţii cetăţenilor din Parlamentul României vor mai reflecta. Decizia de prelungire a stării de alertă nu este o decizie politică, este o decizie care trebuie luată în baza unor considerente care ţin de sănătatea publică în România. 

Solicitarea de prelungire a stării de alertă este fundamentată de specialişti, de medici, epidemiologi, de specialişti în sănătate publică, pentru că starea de alertă permite autorităţilor, atât centrale, cât şi locale, să impună respectarea unui set de reguli care nu au alt obiectiv decât protejarea sănătăţii şi a vieţii oamenilor. 

 Dacă Parlamentul va respinge starea de alertă, riscul unui nou val epidemic este foarte mare, pentru că autorităţile vor fi lipsite de instrumentele, de pârghiile legale, constituţionale de care au nevoie pentru a putea asigura respectarea regulilor ”, a declarat Ludovic Orban, vineri, întrebat de presă ce se va întâmpla după 15 iunie dacă nu se prelungeşte starea de alertă.”, a zis Orban.

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close