Antena 3 CNN Actualitate Social  "M-am îndrăgostit de un bărbat care se află într-o relație serioasă. Ce pot face acum?"

 "M-am îndrăgostit de un bărbat care se află într-o relație serioasă. Ce pot face acum?"

 "M-am îndrăgostit de un bărbat care se află într-o relație serioasă. Ce pot face acum?"
13 Mar 2018   •   15:54

O cititoare The Guardian s-a hotărât să îi scriei expertului în relații al publicației, despre problema sentimentală pe care o are: este îndrăgostită de un bărbat care se află într-o relație cu o altă femeie. Aceasta povestește cum s-a îndrăgostit de un coleg de muncă, cu care a pornit o relație, conștientă fiind că mai există o persoană în viață lui. Femeia spune că cei doi au petrecut sărbătorile împreună, la familia acestuia, iar bărbatul s-a despărțit de fosta iubită, chiar dacă continuă să locuiască cu ea, dar în camere separate.

În ciuda acestui timp petrecut împreună, în final, acesta s-a despărțit de ea, și s-a întors la fosta prietenă, cu motivul că avea cu aceasta o rată lacasă și un câine împreună. El i-a cerut noii sale cuceriri timp și spațiu de gândire, deoarece stresul era prea mare pentru el. Femeia povestește durerea pe care o simte, și nu știe ce să  facă în această situație: să îi ofere timpul de care are nevoie sau să încerce să meargă mai departe.  

Mariella Frostrup, expertă în relații, sfătuiește: „Uităte-te cum te legi de această situație, încercând să îi explici comportamentul inacceptabil (...) aceasta nu este o poveste de dragoste, ci ceva bolnăvicios, care spune povestea autoînșelării și a dorinței noatre ca oameni de a ne simțit doriți, cu orice preț."

Experta este de părere că femeia s-a băgat într-o situație la care nu ar fi trebuit să ia parte de la bun început, nu a fi trebuit să petreacă Crăciunul împreună cu familia lui, atâta timp cât el încă locuia cu altă femeie. Chiar dacă era îndrăgostită, acest lucru nu ar fi trebuit să lase impulsurile emoționale să înlocuiască o minte rațională. Conform poveștii cititoarei, bărbatul pare nehotărât și egoist, folosindu-se de două femei. Sfatul expertei pentru femeia îndrăgostită este să nu îi dea bărbatului nici timp, nici spațiu, ci pur și simplu să își vadă de viață ei și să meargă mai departe, oricât de dureros ar fi, ridicându-se deasupra nevoii lui de a lua o decizie. Conform specialistei, când intri într-o relație, trebuie întodeauna să fie cu cineva care știe ce vrea și este pregătit să facă sacrificii.  

×
Subiecte în articol: indragostit cuplu relatie
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close