Antena 3 CNN Actualitate Social MAE: Unul dintre răniţii în accidentul din Ungaria a fost externat. Se fac demersuri pentru repatrierea trupurilor celor decedaţi

MAE: Unul dintre răniţii în accidentul din Ungaria a fost externat. Se fac demersuri pentru repatrierea trupurilor celor decedaţi

MAE: Unul dintre răniţii în accidentul din Ungaria a fost externat. Se fac demersuri pentru repatrierea trupurilor celor decedaţi
Sursa foto: Foto: Captură video
26 Noi 2017   •   16:28

Update: Unul dintre cetăţenii români răniţi în accidentul din Ungaria a fost externat, ceilalţi patru fiind în stare stabilă. Un consul român s-a deplasat, duminică, la unitatea medicală în care sunt internaţi, pentru a-i vizita şi pentru a le acorda asistenţă consulară. De asemenea, se fac demersuri pentru repatrierea trupurilor celor trei persoane decedate în accident, au anunţat prezentantanţii Ministerului Afacerilor Externe (MAE).

Potrivit MAE, în microbuzul implicat, sâmbătă, în accidentul produs pe raza localităţii Szolnok-Ungaria, se aflau opt cetăţeni români, ‎dintre care trei au decedat şi cinci au fost răniţi.

Cei cinci cetăţeni români răniţi au fost transportaţi la o unitate medicală din proximitate, pentru îngrijiri medicale. Unul dintre aceştia a fost externat, iar ceilalţi patru au fost supuşi unor investigaţii medicale amănunţite, starea lor de sănătate fiind stabilă, scrie News.ro.

Știre inițială: Trei români au murit, iar alţi cinci au fost răniţi în accidentul produs sâmbătă în Ungaria, în care a fost implicat un microbuz din România.

Consulatul General al României la Szeged urmăreşte îndeaproape evenimentele legate de accidentul rutier produs în dimineaţa zilei de 25.11.2017, în raza localităţii Szolnok-Ungaria, soldat cu decesul a 3 cetăţeni români şi rănirea altor 5, a precizat MAE.

Reprezentanţii oficiului consular au întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale pentru a obţine informaţii suplimentare cu privire la identitatea victimelor şi starea de sănătate a persoanelor rănite. Ancheta autorităţilor locale este în curs de desfăşurare. Până în acest moment, la nivelul oficiului consular nu au fost înregistrate solicitări de asistenţă consulară, potrivit news.ro.

Un microbuz înmatriculat în România a fost implicat, sâmbătă, într-un accident în Ungaria, la aproape 150 de kilometri de graniţa cu România. 

 

×
Subiecte în articol: raniti romani Ungaria accident
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close