Antena 3 CNN Actualitate Social MAI: Funcţionarea fără autorizaţie la incendiu se face cu răspunderea exclusivă a beneficiarului

MAI: Funcţionarea fără autorizaţie la incendiu se face cu răspunderea exclusivă a beneficiarului

MAI: Funcţionarea fără autorizaţie la incendiu se face cu răspunderea exclusivă a beneficiarului
Sursa foto: Foto: ISU Bucuresti
de M.Z.    |    21 Ian 2017   •   18:16

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, Monica Dajbog, a subliniat sâmbătă, în contextul incendiului de la Clubul Bamboo, că, potrivit legii, funcţionarea unui obiectiv fără deţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu se realizează cu răspunderea exclusivă a beneficiarului. 

"După asigurarea intervenţiei la faţa locului, ministrul Daniela Dan a dispus verificarea tuturor documentelor cu privire la controalele efectuate la respectivul club. Astfel, a rezultat că, în baza solicitării administratorilor de la Bamboo, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti a eliberat în anul 2009 avizul de securitate la incendiu. Până la acest moment, Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă nu i s-a înaintat solicitarea în vederea eliberării autorizaţiei de securitate la incendiu. Potrivit legii, funcţionarea unui obiectiv fără deţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu se realizează cu răspunderea exclusivă a beneficiarului. Conform OUG nr. 17 din august 2016, termenul de obţinere a autorizaţiei de securitate la incendiu a fost prorogat până la finalul lunii iunie 2017", a precizat Dajbog, într-o declaraţie susţinută la sediul MAI. 

Ea a adăugat că la Clubul Bamboo inspectorii de prevenire au derulat controale periodice şi au aplicat mai multe sancţiuni pentru neregulile identificate: în mai 2015 au fost aplicate două amenzi, în cuantum de 5.500 lei, pentru exploatarea necorespunzătoare a instalaţiei electrice şi lipsa autorizaţiei de securitate la incendiu, în noiembrie 2015 au fost aplicate alte două amenzi, în cuantum de 15.000 lei, pentru exploatarea necorespunzătoare a instalaţiei electrice şi lipsa autorizaţiei de securitate la incendiu, iar în noiembrie 2016 a fost aplicată o amendă în cuantum de 2.500 lei pentru blocarea căilor de evacuare. 

"Firma care deţine clubul a avut autorizaţie de construcţie valabilă pentru perioada 6 decembrie 2012 - 16 noiembrie 2016, emisă de Primăria Sectorului 2", a mai spus Monica Dajbog.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close