Antena 3 CNN Actualitate Social O rețea de proxeneți români, faimoasă în Europa, a fost destructurată

O rețea de proxeneți români, faimoasă în Europa, a fost destructurată

O rețea de proxeneți români, faimoasă în Europa, a fost destructurată
22 Ian 2019   •   15:21

Poliţia din Lausanne a dezmembrat o reţea română suspectată de proxenetism la Lausanne şi în Europa, în parteneriat cu autorităţile române care au arestat miercurea trecută patru suspecţi, informează marţi RTS Info.

Inspectori ai brigăzii de moravuri din cadrul poliţiei judiciare din Lausanne au început la sfârşitul anului 2016 o serie de investigaţii în mediul prostituţiei provenind din România. Aceste demersuri au permis indentificarea mai multor cetăţeni români suspectaţi de proxenetism şi de a fi exercitat presiuni asupra compatrioatelor lor care se prostituau pe străzile din Lausanne, a indicat luni poliţia municipală.

Ancheta a permis identificarea a nouă indivizi suspecţi şi a 15 victime ale traficului de fiinţe umane în Elveţia şi România. Acestea din urmă au fost recrutate în România şi, în cea mai mare parte, plasate să facă prostituţie pe trotuarele din Lausanne, sub supravegherea constantă a clanului. Majoritatea persoanelor traficate erau forţate să se prostitueze şi în alte ţări europene, cum ar fi Italia, Germania sau Norvegia.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: retea proxeneti Europa
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close