Antena 3 CNN Actualitate Social Marcel Ciolacu, către liderii PSD: Formulele pentru impozitul progresiv

Marcel Ciolacu, către liderii PSD: Formulele pentru impozitul progresiv

Marcel Ciolacu i-a informat pe liderii social-democrați despre subiectele care vor fi discutate în ședința coaliției de guvernare. Principalele discuții sunt legate de PNRR, acolo unde mai sunt 7 jaloane restante, dar și formula prin care s-ar putea renunța la cota unică și trecerea la impozit progresiv.

Marcel Ciolacu, către liderii PSD: Formulele pentru impozitul progresiv
Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Eduard Vinatoru
de Redacția Antena 3    |    17 Mai 2022   •   14:21

Cea mai recentă şedinţă a coaliţiei de guvernare încinge spiritele în jurul renunţării la cota unică şi introducerea impozitului progresiv pentru care se fac mai multe simulări. 

Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, va prezenta trei variante de praguri pentru impozitarea progresivă, simulările fiind realizate de Banca Mondială, FMI şi BERD, potrivit surselor Antena 3. 

Pentru fiecare variantă de impozitare progresivă, beneficiarii vor avea şi deduceri de taxe. (de exemplu, îşi vor putea deduce din impozit sumele de bani depuse la pilonul 3 de pensii).

Familiile cu mulţi copii vor primi deduceri importante. Cu cât mai mulţi copii, cu atât impozitul pe venit va fi mai mic pentru fiecare dintre praguri. 

Unele modifjcari se pot face din ianuarie 2023. 

Conform surselor, liderul PSD Ciolacu a dat asigurări că nu vor fi introduse taxe noi.

La discuţii participă şi ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, care va prezenta variante de măsuri pentru a ţine preţurile de la produsele de bază sub control. Una dintre măsuri prevede tăierea subvenţiilor de la stat pentru producătorii şi procesatorii cu preţuri mari la produse.

 

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu PSD impozit progresiv
Parteneri
Anton Hadăr, despre greva profesorilor: "Continuăm"
x close