Antena 3 CNN Actualitate Social Marcel Ciolacu: "Am reușit să eliminăm acel prag toxic de 9,4% din PIB pentru pensii. Românii nu vor avea veniturile îngheţate pe următorii 50 de ani"

Marcel Ciolacu: "Am reușit să eliminăm acel prag toxic de 9,4% din PIB pentru pensii. Românii nu vor avea veniturile îngheţate pe următorii 50 de ani"

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, joi, la începutul ședinței de Guvern, că după renegocierea PNRR s-a reuşit eliminarea acelui prag toxic de 9,4% din PIB pentru pensii.

Marcel Ciolacu: "Am reușit să eliminăm acel prag toxic de 9,4% din PIB pentru pensii. Românii nu vor avea veniturile îngheţate pe următorii 50 de ani"
Sursa foto: gov.ro
de Georgiana Adam    |    23 Noi 2023   •   12:24

"Vreau să îi felicit pe toți cei implicați în modificarea PNRR și negocierea acestuia cu Comisia Europeană.

Știu că mulți spuneau că nu vom reuși, dar prin acest efort coordonat al întregii echipe, argumentele și cifrele corecte au convins Comisia să accepte acest plan. 

Cel mai important este că am reușit să eliminăm acel prag toxic de 9,4% din PIB, care condamna pensionarii români la înghețarea veniturilor pe următorii 50 de ani. 

Acum putem aplica noua lege a pensiilor generale, în așa fel încât pensionarii să aibă garanția că an de an au un venit care să le protejeze nivelul de trai", a declarat premierul Marcel Ciolacu, joi, la începutul ședinței de Guvern.

Referitor la programul RePowerEU, şeful Guvernului precizează că România a obținut 1,4 miliarde de euro, în special pentru instalarea de panouri fotovoltaice și eficența energetică a locuințelor.

"Astfel, sprijinim direct consumatorii, 60.000 de gospodării vor putea accesa acest program, valoarea fiecărui grant fiind de aproximativ 10.000 de euro, cumulat. 

Simultan, s-a delocat și Programul Casa Verde-Fotovoltaice, iar Administrația Fondului pentru Mediu pregătește o nouă sesiune, unde de această dată cu certitudine nu vom mai avea probleme în desfășurare", a încheiat Ciolacu.

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu pensii PIB
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close