Antena 3 CNN Actualitate Social Mare atenție! Acest aliment banal poate favoriza apariția cancerului la sân

Mare atenție! Acest aliment banal poate favoriza apariția cancerului la sân

Mare atenție! Acest aliment banal poate favoriza apariția cancerului la sân
03 Iul 2018   •   19:38

Ni s-a spus de când eram copii că laptele este o bogată sursă de calciu, aşadar consumul său zilnic este benefic pentru o sănătate de fier. Însă studiile recente, făcute de un cercetător renumit de la Harvard, arată cu totul o altă realitate.

Cercetătorul merge mai departe şi atrage atenţia că între consumul de lapte şi apariţia bolilor grave, precum cancerul există o legătură foarte strânsă, scrie doctorulzilei.ro.

Legatura dintre lapte si cancer este destul de bine fundamentata. Laptele de vacă are un hormon similar cu insulina care are un rol în procesul de creştere al copiilor, pentru că laptele este destinat susţinerii viţeilor. Însă în organismul uman, în special în cel al copiilor, hormonul de creştere încurajează dezvoltarea celulelor şi descurajează autodistrugerea acestora. Ca urmare, studiile au arătat ca adulţii ce prezintă un nivel ridicat al acestui hormon de creştere au riscuri mai mari de a face cancer de prostata, de sân si de colon.

Mai mult, procesul de crestere modern al vacilor determina ca nivelul de hormoni de acest tip din lapte sa fie mult mai ridicat, pentru ca vacile sunt crescute sa dea mai mult lapte.

Un alt factor care creste riscul de a face cancer este estrogenul, iar laptele are 60 de hormoni naturali, estrogenul fiind predominant. Estrogenul este problematic in boli sensibile la acest hormon, cum ar fi cancerele de san, ovare sau uter. Tinand cont ca expunerea zilnica a femeilor la estrogen este unul dintre factorii principali ai declansarii cancerului de san, influenta unei cantitati suplimentare de estrogen din lapte nu ar trebui neglijata.

×
Subiecte în articol: lapte risc cancer de san
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close