Antena 3 CNN Actualitate Social Marius Budăi, anunţ pentru pensionari: "Voucherele sociale nu sunt singura măsură din acest an"

Marius Budăi, anunţ pentru pensionari: "Voucherele sociale nu sunt singura măsură din acest an"

Ministrul Muncii, Marius Budăi, spune că voucherele sociale pentru alimente nu reprezintă singura măsură de sprijin pentru pensionari şi pentru cei aflaţi în dificultate.

Marius Budăi, anunţ pentru pensionari: "Voucherele sociale nu sunt singura măsură din acest an"
Sursa foto: gov.ro
de Georgiana Adam    |    20 Iul 2022   •   09:08

"Aceasta nu este singura măsură din acest an. Vă aduc aminte că am început anul 2022 cu un pachet de măsuri, un pachet social pe care l-am discutat şi l-am negociat la formarea coaliţiei, cu o majorare de pensie minimă cu 25%, cu o majorare de 10% a pensiilor. 

Nu le enumăr, că nu facem un titlu de glorie cu asta, dar trebuie să stabilim adevărul.

După care avem această măsură de vouchere de 50 de euro în iunie, august, octombrie şi decembrie. 

Ajungem la sfârşitul acestei săptămâni la 2,1 milioane de carduri distribuite. Săptămânal, Poşta Română ne trimite în fiecare luni un tabel cu confirmarea de primire a cardurilor, astfel încât în următoarea săptămână să şi alimentăm cardurile. Suntem în dinamică. 

A mai existat şi măsura care s-a încheiat vineri, pe 15 iulie, cu acei 700 de lei pentru seniorii României care încasează pensia până la 2.000 de lei.

Iată că nu este o singură măsură", a precizat ministrul Muncii, Marius Budăi, marţi seara, la Antena 3.

Lista magazinelor din toată ţară unde pot fi folosite tichetele de 250 de lei pentru alimente

Lista magazinelor unde pot fi utilizate tichetele sociale pentru alimente (click pe tipurile de carduri, pentru a deschide documentul cu lista magazinelor):

SODEXO

UP ROMANIA

EDENRED

Voucherele sociale se vor acorda o dată la două luni, până la finalul anului  

Ministerul Investiţilor şi Proiectelor Europene mai anunţă că beneficiarii nu trebuie să depună vreo cerere pentru a primi cardul.

"Dacă vă număraţi printre persoanele eligibile, aşa cum sunt stabilite de Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale (MMSS), cardul va fi livrat către dumneavoastră de către angajaţii Poştei Române, fără să fie nevoie să demaraţi dumneavoastră vreo procedură în acest sens.

În cazul în care îndepliniţi criteriile pentru a fi printre beneficiarii eligibili, dar până la finalul perioadei în care se alocă tranşa nu veţi intra în posesia cardului, vă rugăm să vă adresaţi celui mai apropiat oficiu poştal, de unde veţi primi îndrumări.”, transmit reprezentanţii MIPE.  

Cardurile vor fi însoţite de scrisori care conţin instrucţiuni de utilizare (inclusiv codul PIN), detalii despre  operatorii economici parteneri şi un număr de telefon pentru cazurile în care beneficiarii întâmpină probleme. 

Cardul permite plăţi contactless, încă de la prima tranzacţie

Ministerul mai anunţă că nu se va putea retrage numerar de pe carduri, ele putând fi utilizate doar pentru achiziţionarea de produse alimentare/mese calde de la operatorii economici parteneri.

De asemenea, sumele disponibile pe card sunt valabile 12 luni de la data încărcării lor.  

Cine sunt cei peste 2,5 milioane de beneficiari care primesc tichete sociale

a) Pensionarii din sistemul public de pensii, pensionarii aflaţi în evidenţa caselor de pensii sectoriale şi beneficiarii de drepturi prevăzute de legi cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei;  

b) Persoanele încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei;  

c) Familiile cu cel puţin 2 copii în întreţinere, ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei;  

d) Familiile monoparentale ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei;  

e) Familiile care au stabilit dreptul la ajutorul social în condiţiile Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare;

 f) Persoanele fără adăpost, aşa cum acestea sunt reglementate potrivit prevederilor legale în vigoare.  

Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale va actualiza lunar, înainte de fiecare alimentare a tichetului social pe suport electronic pentru produse alimentare şi mese calde, listele cu beneficiari, pentru a verifica eventuale modificări intervenite faţă de listele anterioare.

×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close