Antena 3 CNN Actualitate Social Marius Budăi, despre sistemul de pensii: „Eu nu am spus că nu sunt probleme. Dar un profesionist nu vine și se plânge la televizor”

Marius Budăi, despre sistemul de pensii: „Eu nu am spus că nu sunt probleme. Dar un profesionist nu vine și se plânge la televizor”

Marius Budăi, despre sistemul de pensii: „Eu nu am spus că nu sunt probleme. Dar un profesionist nu vine și se plânge la televizor”
08 Noi 2019   •   14:40

Fostul ministru al Muncii, Marius Budăi, a recunoscut că sunt probleme privind sistemul de calcul al pensiilor, însă i-a atras atenția noului ministru al Muncii că lucrurile nu se rezolvă dacă se plânge la televizor și a reamintit că problemele nu au fost rezolvate în integralitate din cauza PNL care a tot contestat la Curtea Constituțională Legea pensiilor și s-a ajuns la momentul în care sistemul nu este pe deplin funcțional.

„Eu nu am spus că nu sunt probleme. Dar un profesionist nu vine și se plânge la televizor. Am discutat cu profesioniștii din sistem și problemele sigur că  sunt diverse, dar sunt rezolvabile. Însă acestea se rezolvă cu oamenii. Nu faci nimic dacă comasezi niște ministere. Nu facem nimic dacă creăm panică în sistem”, a spus fostul ministru al Muncii, Marius Budăi într-o intervenție telefonică la Antena 3.

Acesta a subliniat că modernizarea softului de pensii a fost modernizat pe parcurs ce legislația a fost modificată.

„Baza de date s-a mărit. Serverele trebuie înlocuite. Colegii de la PNL culeg ce au semnătat”, a mai spus Marius Budăi.

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a mers vineri la sediul Casei Locale de Pensii Sector 6, București, în urma sesizărilor primite privind întârzierile în calcularea pensiilor.

Violeta Alexandru le-a declarat jurnaliştilor că a primit mai mult sesizări privind întâzierea calculării pensiilor şi vrea să vadă care e motivul real. Ministrul a mai subliniat că ar putea să fie vorba despre sistemul informatic, însă nu exclude varianta în care să fie vorba despre un management de sector.

×
Subiecte în articol: Marius Budăi PSD Ministrul Muncii
Parteneri
Un nou val de aer rece va traversa România
x close