Antena 3 CNN Actualitate Social Marius Budăi, după întâlnirea cu ONG-urile din asistenţa socială: "Contează foarte mult ce facem de aici înainte"

Marius Budăi, după întâlnirea cu ONG-urile din asistenţa socială: "Contează foarte mult ce facem de aici înainte"

„Eu cred că nu contează demisia mea. Contează foarte mult ce facem de aici înainte”, spune Marius Budăi, după o întâlnire cu reprezentanți ai ONG din domeniul asistenței sociale.

Marius Budăi, după întâlnirea cu ONG-urile din asistenţa socială: "Contează foarte mult ce facem de aici înainte"
de Redacția Antena 3 CNN    |    10 Iul 2023   •   20:37

Ministrul Muncii, Marius Budăi, s-a întâlnit luni cu reprezentanţii mai multor ONG-uri din domeniul asistenţei sociale, în contextul dezvăluirilor zguduitoare cu privire la azilele de bătrâni din România. 

„Concluziile au fost extrem de importante. Un prim pas spre a continua dialogul și a începe să luăm măsuri împreună ca să putem ajunge la dezideratul pe care ni-l dorim, Ministerul Muncii și societatea civilă, ca astfel de tragedii să nu se mai întâmple. Am stabilit să facem împreună și să pun la dispoziția societății civile o procedură deschisă de selecție a tuturor celor care vor să partticipe la monitorizarea calității serviciilor oferite în asistență socială, dar și la monitorizarea drepturilor persoanelor cărora li se oferă servicii sociale. De asemenea, am închis o discuție pe o modificarea la legea asistenței sociale, astfel încât la începutul sesiunii parlamentare să fie depusă în parlament”, afirmă Marius Budăi, citat de Mediafax.

El precizează că va fi modificată și legea persoanelor cu dizabilități.

„Toate procesele verbale de control de anul trecut sunt puse la dispoziția celor de la DIICOT din februarie. (...) Eu cred că nu contează demisia mea. Contează foarte mult ce facem de aici înainte. Cred că societatea civilă trebuie să facă ce trebuie să facă societatea civilă, iar politică să facă altcineva”, adaugă Budăi.

Mai multe descinderi au avut loc marți la trei cămine de bătrâni din Ilfov, unde au fost găsiți aproximativ 100 de vârstnici umiliți, flămânzi, neîngrijiți și lăsați în mizerie. Anchetatorii spun că este vorba despre un grup infracțional organizat care a obținut un profit de peste 5 milioane de lei cu aceste azile.

×
Subiecte în articol: Marius Budăi asistenta sociala
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close