Antena 3 CNN Actualitate Social Când va avea loc CUTREMURUL cel mare în România. Anunțul făcut de cel mai CUNOSCUT specialist de la noi din țară

Când va avea loc CUTREMURUL cel mare în România. Anunțul făcut de cel mai CUNOSCUT specialist de la noi din țară

Când va avea loc CUTREMURUL cel mare în România. Anunțul făcut de cel mai CUNOSCUT specialist de la noi din țară
02 Aug 2017   •   20:43

Directorul onorific al Institutului Naţional de Fizica Pământului, Gheorghe Mărmureanu, a declarat când se va produce următorul mare cutremur în România, potrivit news.ro.

Gheorghe Mărmureanu spune că seismele produse în zona Vrancea în ultimele zile nu trebuie să îngrijoreze populaţia pentru că nu vor fi urmate de un seism mare, care s-ar putea produce, în opinia sa abia, peste câteva zeci de ani.

„Viitorul mare cutremur va fi în 2040, după analize făcute de peste o mie de ani. Aceasta e prima variantă, iar a doua variantă e ca un cutremur mare să fie în 2077 sau 2078”, a spus Mărmureanu.

La rândul său, directorul INFP, Constantin Ionescu, a declarat că seismele din ultimele zile se încadrează în activitatea normală a zonei Vrancea şi nu ar fi motive de îngrijorare, deşi zona poate fi surprinzătoare.

„Nu se poate estima, nu avem de unde să ştim când va fi următorul mare cutremur. Dumnezeu stie sau Vrancea stie când se va produce un cutremur. Pământul, la o adâncime mai mare, nu îl putem cunoaşte, nu se pot face decât estimari foarte grosiere. Ce se întâmplă la 130 de kilometri nu avem de unde şti deocamdată. Trebuie echipamente mult mai performante, cercetări foarte focusate pe anumite domenii ca să vedem care sunt fenomenele. Vrancea e o zonă complexă din punct de vedere seismic. Nu sunt metode de estimare a următorului mare cutremur şi a timpului când se va produce. Ce spun cercetătorii în lucrările lor... sunt lucrări pe care e foarte bine că le scriu, pentru că arată un anumit stadiu al cercetării într-un domeniu. Dacă nu se face, nu există un progres”, a spus Ionescu.

În România, cel mai puternic cutremur din acest an a avut loc în 8 februarie, în Vrancea, şi a avut magnitudinea 5, fiind resimţit şi la Bucureşti.

×
Subiecte în articol: Gheorghe Marmureanu România mare cutremur
Parteneri
A murit Daniel Barbu, fost ministru al Culturii
x close