Antena 3 CNN Actualitate Social „Marşul Chitarelor”. Comemorare a victimelor tragediei din clubul Colectiv

„Marşul Chitarelor”. Comemorare a victimelor tragediei din clubul Colectiv

„Marşul Chitarelor”. Comemorare a victimelor tragediei din clubul Colectiv
27 Oct 2017   •   08:44

Victimele tragediei din Clubul Colectiv vor fi comemorate, vineri seară, în Capitală, prin ”Marşul Chitarelor”. Eugen Iancu, preşedintele Asociaţiei Colectiv, spune că la acţiunie sunt aşteptaţi mii de oameni, care să vină şi să cânte la chitară în Piaţa Bucur, el afirmând că este important, la doi ani de la incendiu, să încercăm să ne dezmeticim, să ne asumăm greşelile din trecut şi să facem tot ce putem să le îndreptăm, pentru a nu se mai întâmpla o astfel de tragedie.

"Marşul chitarelor" este programat să înceapă la ora 19.00, în parcul din faţa magazinului Unirea, cu punct final până în Piaţa Bucur, după care se va încerca şi organizarea unui flashmob.

Eugen Iancu, preşedintele Asociaţiei Colectiv GTG 3010, a declarat pentru News.ro că bucureştenii sunt aşteptaţi la marş cu instrumente muzicale şi să cânte apoi în jurul monumentului din Piaţa Bucur, de la ora 22.33, piesele: ”Back to life” (Goodbye to Gravity), ”Exerciţiu” (Valeriu Sterian) şi ”Vinovaţii fără vină” (Pasărea Colibri).

În urma incendiului din clubul Colectiv din seara de 30 octombrie 2015 şi-au pierdut viaţa 64 de persoane - 27 în noaptea tragediei şi 37 ulterior, în spitale din Bucureşti şi din străinătate. Incendiul a izbucnit în timpul unui concert susţinut în clubul Colectiv de trupa rock bucureşteană Goodbye to Gravity, care îşi lansa albumul ”Mantras of War”. Solistul Andrei Găluţ este singurul membru al trupei care a supravieţuit tragediei.

 

×
Subiecte în articol: mars colectiv comemorare victime
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close