Antena 3 CNN Actualitate Social Mărturie dintr-o închisoare din România: Ploșnițele mișunau pe noi, viermi și pietre în mâncare

Mărturie dintr-o închisoare din România: Ploșnițele mișunau pe noi, viermi și pietre în mâncare

 Mărturie dintr-o închisoare din România: Ploșnițele mișunau pe noi, viermi și pietre în mâncare
21 Iul 2016   •   13:29

Ploșnițele mișunau noaptea pe noi, iar în mâncare găseam frecvent viermi sau pietre…”, este mărturisirea pe care un fost deținut a dat-o în exclusivitate publicației Vocea Transilvaniei, sătul să vadă că la aproape trei ani de când a fost eliberat, situația din închisori nu s-a îmbunătățit deloc. Dimpotrivă.

„Nu este normal să fii tratat ca un animal, într-un loc în care tu trebuie să înveți să fii din nou om”, mai subliniază Cosmin Săsărman, care a povestit în exclusivitate pentru Vocea Transilvaniei toate încercările prin care a fost nevoit să treacă în timp ce a fost încarcerat la Bistrița.

În vârstă de 30 de ani, originar din orașul Beclean, județul Bistrița-Năsăud, Cosmin a trăit încercarea vieții sale, după gratii. Condamnat în 2010 pentru vătămare corporală, faptă petrecută în Germania, tânărul și-a ispășit aproape toată pedeapsa de aproape trei ani într-o închisoare nemțească, ultimele opt luni din pedeapsă fiind la Penitenciarul Bistrița.
Lux în Germania, sărăcie în România

În momentul arestării, în anul 2010, Cosmin își amintește că a stat zece zile pe arest la Bistrița, apoi a fost transferat într-o închisoare din Germania timp de doi ani și două luni. În anul 2013 a fost transferat înapoi în România la cererea sa. La noi în țară la început a fost încarcerat la Rahova o lună de zile, iar restul pedepsei și l-a petrecut la Penitenciarul Bistrița.

„Condițiile din Penitenciarul din Germania nu se pot compara cu cele din închisorile românești. Acolo, stăteam doar câte doi pe cameră, aveam televizor cu plasmă, baie cu duș în cameră, aveam frigider, ne dădeau haine curate, începând de la șosete, lenjerie intimă, toate erau inscripționate cu numele nostru ca să nu fie utilizate și de alți deținuți. Nu mi-a venit să cred”, a spus Cosmin pentru Vocea Transilvaniei, care susține că în Germania fiecare deținut primește și un set de produse de igienă personală.

×
Subiecte în articol: inchisoare inchisori puscarie Bistriţa
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close