Antena 3 CNN Actualitate Social Un reputat medic francez avertizează: "Spitalizările copiilor la psihiatrie au explodat în pandemie"

Un reputat medic francez avertizează: "Spitalizările copiilor la psihiatrie au explodat în pandemie"

Angèle Consoli, un reputat medic psihiatru pentru copii și membru al Consiliului științific francez, a declarat că spitalizările tinerilor sub 15 ani din motive psihiatrice au cresut de la începutul epidemiei de COVID-19.

Un reputat medic francez avertizează: "Spitalizările copiilor la psihiatrie au explodat în pandemie"
de Claudia Popovici    |    24 Mar 2021   •   16:24

Spitalizările tinerilor sub 15 ani din motive psihiatrice au crescut cu „80%”, a declarat Angèle Consoli, psihiatru pentru copii și membru al Consiliului științific pentru France Inter.

Copiii cu vârsta cuprinsă între 12-17 ani indică o tendinţă marcată de depresie

Declarația medicului francez are la bază "feedback-ul din teren", de la toți colegii care arată o cerere de îngrijire ș urmărire a gândurilor suicidare și a crizelor suicidare” și „simptome depresive” ale celor mai tineri, legate de contextul actual de sănătate.

„În domeniul copilăriei timpurii, există vigilență, am văzut o creștere a numărului de consultații pentru întârzieri de limbaj, pentru tulburări de somn și conflicte intra-familiale” în rândul celor cu vârsta de 0-3 ani, avertizează psihiatrul. 

Lista semnelor care trebuie luate în considerare de părinţi

Medicul lansează un apel către părinti prin care invită la conștientizarea emoțiilor copiilor și a schimbărilor de comportament care indică iritabilitate, plâns, schimbare bruscă de comportament etc. 

Ea subliniază faptul că „unul dintre răspunsurile” de furnizat poate fi „proiectarea în viitor”.

Criza Covid nu face decât să agraveze tensiunile din sistemul spitalicesc”, explică Angèle Consoli. 

„Preocupările (guvernului) pentru sănătatea mintală sunt puternice”, asigură medicul.

În acest context, la Matignon, urmează să aibă loc o reuniune cu prim-ministrul Jean Castex și ministrul sănătății, Olivier Véran, dedicată problemelor sănătății mintale a francezilor în lumina epidemiei de coronavirus, informează backnews.ro.

×
Subiecte în articol: medic psihiatru copii pandemie spital
Parteneri
NASA: Un asteroid ne-ar putea lovi cu forța a 24 de bombe nucleare
x close