Antena 3 CNN Actualitate Social Medicii de la Spitalul Județean din Drobeta amenință cu demisia în masă. Totul din cauza sporurilor

Medicii de la Spitalul Județean din Drobeta amenință cu demisia în masă. Totul din cauza sporurilor

Cinci medici de la Spitalul Județean din Drobeta-Turnu-Severin amenință cu demisia în masă, din cauza tăieirii unor sporuri pentru îngrijirea pacienților în stare critică.

Medicii de la Spitalul Județean din Drobeta amenință cu demisia în masă. Totul din cauza sporurilor
Sursa foto: Hepta
de Ruxandra Rădulescu    |    29 Apr 2021   •   09:54

Cinci medici de la secția de Cardiologie a Spitalului Județean, din Drobeta-Turnu-Severin, amenință că își vor da demisia și că nu vor mai lucra de 1 Mai, din cauză că li s-au tăiat sporurile pentru îngrijirea pacienților în stare critică.

Medicii acuză conducerea că ar plănui desființarea compartimentului de Terapie Intensivă Coronarieni, care oferea doctorilor acoperirea legală pentru a se ocupa de tratarea urgențelor cardiologice foarte grave, în lipsa unei unități specializate.

Șeful secției îi susține pe medici și a declarat că unitatea care le-ar fi dat dreptul să trateze pacienții cu afecțiuni cardiologie foarte grave trebuia înființată încă din 2011. 

Din cauza că spitalul nu a întrunit condițiile, pacienții gravi au fost tratați într-un compartiment de coronarieni și astfel medicii și-au luat sporurile în ultimii zece ani.

Măsura pune în risc starea pacienților

În lipsa acestui secție de Terapie Intensivă, pacienții aflați în stare gravă ar trebui transportați la alte spitale cu care instituția nu are contract. O astfel de măsură ar pune la risc starea pacienților, deoarece presupune întârzierea tratamentului. 

Instituția recunoscut că s-a funcționat la limita legii și că unitatea de supraveghere și tratament avansat dedicată pacienților cardiaci critici trebuia inființată. Cu toate acestea, spitalul nu mai poate oferi sporuri medicilor deoarece nu mai există acoperire legală. 

Conducerea DSP și reprezentanții prefecturii Mehedinți vor aduce la negocieri, în zilele următoare, cele două tabere pentru a se ajunge la o înțelegere. 

 

×
Subiecte în articol: spital medici demisie
Parteneri
Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
x close