Antena 3 CNN Actualitate Social Medicul Monica Pop, avertisment ferm: „Nu folosiți picături care albesc ochii!”

Medicul Monica Pop, avertisment ferm: „Nu folosiți picături care albesc ochii!”

Medicul Monica Pop, avertisment ferm: „Nu folosiți picături care albesc ochii!”
Sursa foto: Foto: Facebook/Monica Pop
21 Aug 2017   •   15:40

Renumitul medic oftalmolog Monica Pop atrage atenția asupra unui pericol la care se expun cei care folosesc picături pentru ochii obosiți.

 “Atentie marita!

Nu folositi picaturi vasoconstrictoare oculare (care "albesc" ochii), decat in foarte rare situatii, numai la recomandarea specialistului (desi eu nu am vazut pana acum vreuna recomandata de colegii mei oftalmologi)!

"Recomandarile" cele mai multe sunt de la prieteni, cunostinte, vecini sau chiar de la farmacie, inadmisibil in secolul 21!!

Am vazut mereu doar reclame comerciale si nicidecum medicale, pe tv, expuse fara consultarea prealabila a medicilor oftalmologi.

Folosirea picaturilor care “albesc” ochiul poate avea urmari periculoase: tahicardie, extrasistole, sindrom de ochi uscat, cresterea presiunii intraoculare, cresterea tensiunii arteriale, agitatie, agravarea hipertiroidiei, a glaucomului crize cardiace etc!

Sunt picaturi cu puternic caracter comercial, fara nici un efect benefic asupra ochilor, dimpotriva, si cu prea multe efecte negative!

Sunt strict contraindicate in multe situatii: extrasistole, tahicardie, hipertensiune, glaucom, stari de agitatie, sindrom de ochi uscat (pe care il pot chiar genera), hipertiroidie, boli metabolice, conducatori auto etc.
Efectul lor e de scurta durata (1-2 ore), dupa care "inrosirea" revine, chiar mai accentuat!
CNA ar trebui sa accepte numai reclamele ne-nocive, oricat ar plati firmele cu distributii "comerciale", de substante care fac mult mai mult rau decat bine!!!
Poate nu as fi scris aceasta postare (am mai scris o data despre asta), daca, zilele trecute, o persoana publica (si prietena), care trebuia sa intre intr-un "rol" public, nu ar fi avut un incident serios dupa ce si-a pus aceste picaturi, pe motiv ca nu a prea dormit si ca are "ochii cam rosii"! A inceput o tahicardie cu extrasistole, ameteala si panica, de teama ca nu va mai putea continua. A depasit dificil, dupa 2 tablete beta-blocante s-a terminat cu bine! A jurat ca nu va mai proceda asa, niciodata! Cred si eu!”, a explicat medicul Monica Pop pe pagina sa de Facebook.

×
Subiecte în articol: Monica Pop
Parteneri
Termoenergetica opreşte iar apa caldă şi căldura, 5 zile, în Bucureşti
x close