Antena 3 CNN Actualitate Social Cum a devenit România ţinta hackerilor. Mesaje înşelătoare pe teme umanitare privind situaţia din Ucraina

Cum a devenit România ţinta hackerilor. Mesaje înşelătoare pe teme umanitare privind situaţia din Ucraina

România a devenit ţinta hackerilor care au profitat de situaţia din Ucraina. Unu din 25 de mailuri trimise pentru a cere ajutor s-a dovedit a fi fals. Sute de mii de dolari au fost furaţi.

Cum a devenit România ţinta hackerilor. Mesaje înşelătoare pe teme umanitare privind situaţia din Ucraina
Sursa foto: Antena 3
de Georgiana Adam    |    08 Mar 2022   •   16:46

Românii încearcă să îi ajute pe oamenii care încearcă să scape de coșmarul care a început în Ucraina acum 13 zile.

Însă trebuie să fiți foarte atenți pe cine ajutați.

România, ţinta hackerilor

De când a început Războiul, experţii în securitate cibernetică au observat mai multe tentative prin care hackerii s-au folosit de acest context.

Escrocii trimit e-mailuri sau mesaje oamenilor prin care le cer să doneze bani pentru refugiaţii din Ucraina, iar România se pare că este una dintre ţintele acestora.

Mesajele înşelătoare care vizează ţara noastră

"1 din 25 de astfel de mesaje de tip scam, de tip capcane de tip fraudă care se folosesc de tematica acestui conflict, mesaje transmise la nivel global, 1 din 25 de astfel de mesaje vizează Romania. Cel mai recent dintre ele se referă la o campanie care vizeaza fraudarea utilizatorilor prin e-mail, iar scenariul servit de atacatori se referea chiar la donarea de fonduri pentru refugiaţii din Ucraina", a spus Mihai Rotariu, Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică.

Oamenii se tem să nu cadă victime înşelătoriilor de pe internet.

Specialiştii ne recomandă să nu transmitem datele bancare nimănui şi să verificăm de mai mult eori orice tranzacţie online. 
 

×
Subiecte în articol: mesaje hackeri Ucraina România
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close