Antena 3 CNN Actualitate Social Mesajul Patriarhului Daniel, în urma incendiului din Capitală: Să unim rugăciunea cu fapta milostivă!

Mesajul Patriarhului Daniel, în urma incendiului din Capitală: Să unim rugăciunea cu fapta milostivă!

Mesajul Patriarhului Daniel, în urma incendiului din Capitală: Să unim rugăciunea cu fapta milostivă!
31 Oct 2015   •   12:38

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române (BOR), Daniel, a adresat sâmbătă un mesaj de compasiune și apel la solidaritate în urma incendiului de la Clubul Colectiv din Capitală, îndemnând la unirea rugăciunii cu fapta milostivă pentru cei aflați în suferință.

"Cu multă tristețe am aflat de tragedia provocată de un incendiu la Clubul Colectiv din București în noaptea de 30 spre 31 octombrie 2015, în urma căruia și-au pierdut viața 27 de persoane, peste 160 au fost rănite, dintre care 146 au fost internate în 12 spitale din capitală. În aceste momente de mare durere pentru familiile, rudele, prietenii și cunoscuții celor decedați sau aflați în spitale, adresăm acestora cuvânt părintesc de compasiune și de alinare sufletească. Suntem alături de cei aflați în suferință pe patul de spital și ne rugăm lui Dumnezeu pentru alinarea durerilor și vindecarea lor. De asemenea, ne rugăm Mântuitorului Iisus Hristos, Cel răstignit și înviat, să odihnească în pacea și iubirea Sa sufletele celor decedați din cauza incendiului și să-i întărească sufletește pe cei îndoliați", afirmă întâistătătorul BOR, în mesajul transmis AGERPRES de Biroul de presă al Patriarhiei Române.

Totodată, Patriarhul solicită ca parohiile din București cărora aparțin tinerii decedați sau cei afectați de arsuri "să ajute spiritual și material familiile îndoliate și familiile celor aflați în spitale. Reînnoim apelul nostru pentru donare de sânge spre salvarea vieții celor din spitale".

"Să unim rugăciunea cu fapta milostivă pentru toți cei aflați în suferință!", mai afirmă patriarhul.

×
Subiecte în articol: Club Colectiv tragedie Patriarhul Daniel
Parteneri
Sondaj INSCOP pentru alegerile locale. Topul partidelor
x close