Antena 3 CNN Actualitate Social Mesajul tulburător al alpinistului Alex Găvan pentru salvarea pădurilor

Mesajul tulburător al alpinistului Alex Găvan pentru salvarea pădurilor

Mesajul tulburător al alpinistului Alex Găvan pentru salvarea pădurilor
Sursa foto: sursă foto: captură antena 3
04 Noi 2019   •   13:38

Alex Găvan, alpinist şi activist pentru mediu, a transmis un mesaj tulburător pentru salvarea pădurilor, duminică seară, în Piața Universității, unde câteva mii de persoane s-au adunat pentru a participa la un marş pentru apărarea pădurilor.

„Acesta nu este un marş pentru păduri, ci din dragoste pentru păduri. Planeta nu are nevoie de salvare. Noi avem. Planeta este un templu şi toate cele cuprinse în ea.Trebuie să începem prin a ne cere iertare fiecărui om, munte, vale, plantă. Cu toții suntem acest templu. Acest templu este prădat cu o viteză absolut extraordinară. În prezent, suprafața împădurită din România ocupă doar 29% din suprafața țării. Mult sub media europeană. Acum 5 ani președintele în fruntea CSAT recunoștea în mod oficial tăiatul de păduri ca fiind o chestiune de siguranță  națională, ca fiind un atentat la siguranța națională”, este mesajul lui Alex Găvan.

„Soluția există deja”, spune alpinistul, însă „voința și acțiunea politică lipsește”. 

Alex Găvan a mai subliniat că dacă un copac este tăiat, atunci el este „tăiat și cu binecuvântarea, fie și ea mută, a președintelui”.

„Dragă Klaus Iohannis, cu dragoste îți spun că haina pe care o porți acum în calitate de președinte al României îți este mult prea largă”, este mesajul lui Alex Găvan pentru președintele Klaus Iohannis.

CORECȚIE: Dintr-o regretabilă eroare în știrea video difuzată pe Antena 3, numele lui Alex Găvan apare scris greșit. În același timp, Alex Găvan nu s-a numărat printre organizatorii, ci printre participanții la eveniment. 

×
Subiecte în articol: Alex Gavan paduri alpinist Klaus Iohannis
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close