Antena 3 CNN Actualitate Social Mesajul unui asistent medical de pe ambulanță: „Sunteți pregătiți să trăiți cu gândul că cineva a murit pentru că voi ați vrut să nu stați la coadă”

Mesajul unui asistent medical de pe ambulanță: „Sunteți pregătiți să trăiți cu gândul că cineva a murit pentru că voi ați vrut să nu stați la coadă”

Mesajul unui asistent medical de pe ambulanță: „Sunteți pregătiți să trăiți cu gândul că cineva a murit pentru că voi ați vrut să nu stați la coadă”
Sursa foto: Foto: Facebook/Adrian Manu
16 Ian 2019   •   14:41

Mulți oameni sună la serviciul de urgență cu probleme absolut banale, în timp ce alții, care au într-adevăr nevoie de ajutor așteaptă timp îndelungat o ambulanță.

Deseori, echipajele de la Serviciul de Ambulanță întâlnesc cazuri în care oamenii sună pentru orice altceva decât pentru faptul că au nevoie de asistență medicală. Sunt sute de apeluri zilnice care nu reprezintă o urgență, dezvăluie Adrian Manu pe pagina sa de pe o rețea de socializare.

„Am fost ieri și era coadă. Eu nu stau la coadă. Mă duceți voi și mă băgați în față” le-a spus o doamnă celor din echipa medicală. „Altă doamnă ne solicită să o ducem la spital. O ducem. În timp ce o prezentăm în Urgență, ne spune că s-a gândit mai bine și nu mai vrea să fie consultată și pleacă. O altă pacientă învățase foarte bine simptomele de infarct, probabil din experiența nenumăratelor salvari ce au poposit la ușa dânsei. Descria foarte bine totul, doar că nu avea nimic. Sau avea, dar doar la cap. Solicitări pentru o temperatură de 37 de grade, solicitări pentru o durere de cap sau de ureche.

Sunați la 112 atunci când aveți nevoie. Sunați când urgența este reală. Altfel, s-ar putea ca cineva să moară între timp pentru că nu am ajuns noi. Poate cineva drag vouă. Sau să nu fie tratat la timp pentru că altcineva abuzează. Puteți merge la medicul de familie? Mergeți. Sunteți în stare să vă deplasați la un spital singuri? Faceți-o. Sunteți pregătiți să trăiți cu gândul că cineva a murit sau a rămas cu sechele pe viață pentru că voi ați vrut să nu stați la coadă, din comoditate? Eu nu. Sper că nici voi” a spus paramedicul.
 

 

×
Subiecte în articol: asistent medical ambulanta
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close