Antena 3 CNN Actualitate Social Meteorologii au făcut anunțul: Va fi o iarnă lungă și geroasă

Meteorologii au făcut anunțul: Va fi o iarnă lungă și geroasă

Meteorologii au făcut anunțul: Va fi o iarnă lungă și geroasă
19 Oct 2018   •   14:41

În Europa, iarna va fi lungă și extrem de geroasă. Din primele estimări, anotimpul rece se va instala încă din luna noiembrie. Meteorologii au mai anunțat că în decembrie, ianuarie și februarie vom avea zăpadă abundentă.

În această perioadă, se așteaptă la viscol și ger năprasnic. Mai mult, nici în martie nu vom scăpa de iarnă! Și în prima lună de primăvară vom avea parte de zăpadă, spun meteorologii.

„Conform previziunilor modelelor şi interpretărilor experţilor, există o probabilitate de circa 70% ca circumstanţele observate să atingă stadiul unui episod El Nińo de o intensitate scăzută în ultimul trimestru al anului 2018 şi în timpul iernii boreale 2018/19. Cu alte cuvinte, acest scenariu este de două ori mai probabil decât cel al persistenţei unor condiţii neutre Astfel, o încălzire ar putea (…) avea loc, între septembrie şi noiembrie, potrivit unui comunicat de presă remis cancan.ro.

În America de Nord, Europa, Africa de Nord, Asia de Est şi Orientul Mijlociu sunt prevăzute temperaturi cu 1-3 ° C peste cele obişnuite pentru acea perioadă. În plus, în extremitatea sud-estică a Europei sunt prevăzute precipitaţii peste media uzuală a perioadei.”, a precizat Organizaţia Meteorologică Mondială (OMM), o agenţie ONU cu sediul la Geneva., a indicat într-un comunicat Organizaţia Meteorologică Mondială (OMM), o agenţie ONU cu sediul la Geneva.

×
Subiecte în articol: iarnă meteorologi ger Europa
Parteneri
Prognoza meteo 18 martie - 15 aprilie 2024
x close