Antena 3 CNN Actualitate Social Meteorologii avertizează! Cod portocaliu de caniculă, cu maxime de 40 de grade. Care sunt zonele afectate

Meteorologii avertizează! Cod portocaliu de caniculă, cu maxime de 40 de grade. Care sunt zonele afectate

Meteorologii avertizează! Cod portocaliu de caniculă, cu maxime de 40 de grade. Care sunt zonele afectate
28 Iun 2017   •   09:15

România se topeşte la propriu! Administraţia Naţională de Meteorologie a emis două coduri de caniculă. Astăzi intră în vigoare un cod galben de temperaturi ridicate şi disconfort termic pentru 12 judeţe din Vestul, Centrul şi Sud-Vestul ţării, iar joi, vom avea cod portocaliu de caniculă valabil pentru 5 judeţe din Sud-Vestul ţării.

Specialiştii estimează că, la amiază, temperautrile vor ajunge la 40 de grade la umbră. Canicula se extinde şi în weekend, iar meteorologii nu exclud posibilitatea emiterii unui cod roşu.

„Vom avea un tablou foarte complex al manifestărilor de vreme în următoarele zile. Pe de o parte vorbim de aer foarte cald, care încearcă saăpătrundă deasupra țării nostre dinspre Sud, pe de altă parte, din zona de instabilitate la origine undeva la Nord-Vest de țara noastră. Nu vor lipsi furtunile, nu înseamnă că următoarele două zile vor fi calde și atât. Ziua de vineri pare a aduce o ușoară scădere a temperaturilor. Există semnale că sâmbătă va fi chiar mai cald decât va fi fost  joi, când va fi în vigoare codul portocaliu. Peste 40 de grade”, a declarat Florinela Georgescu, meteorolog ANM.

×
Subiecte în articol: judete canicula vremea meteo cod portocaliu
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close