Antena 3 CNN Actualitate Social Meteorologii trag un semnal de alarmă. Va fi cea mai grea iarnă din ultimii ani, cu geruri arctice și cantităţi mari de zăpadă

Meteorologii trag un semnal de alarmă. Va fi cea mai grea iarnă din ultimii ani, cu geruri arctice și cantităţi mari de zăpadă

Meteorologii trag un semnal de alarmă. Va fi cea mai grea iarnă din ultimii ani, cu geruri arctice și cantităţi mari de zăpadă
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
14 Noi 2017   •   08:35

Meteorologii trag un semnal de alarmă. Iarna aceasta va fi cea mai grea  din ultimii ani, cu geruri arctice și cantități mari de zăpadă, în Marea Britanie.

Specialiștii de la National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA), din Statele Unite, au lansat un avertisment fără precedent legat de fenomenul La Nina. Este vorba despre este un fenomen climatic caracterizat prin temperaturi neobișnuit de scăzute ale apei de la suprafața Oceanului Pacific în zona ecuatorială, opus fenomenului El Niño, caracterizat prin temperaturi neobișnuit de ridicate, informează observator.tv.

Astfel, Marea Britanie se va confrunta în următoarele două luni cu cel mai scăzute temperaturi din ultimii cinci ani, cel puțin, ținând cont de faptul că La Niña va aduce mari cantități de zăpadă.
Potrivit meteorologilor, furtunile de zăpadă vor aduce viscole puternice ce vor spulbera zăpada.

Aceștia se tem că Marea Britanie se va confrunta cu cea mai grea iarnă din ultimii cinci ani.

Un meteorolog de la WeatherAction precizează că acest fenoment, împreună cu slăbirea vortexului polar, va aduce o iarnă grea pentru toată zona de nord a Europei.

Astfel, a doua perioadă a lunii noiembrie va însemna condiții de zăpadă, furtuni și viscole.

“În partea a doua a lunii noiembrie va fi foarte frig, cu risc de viscole în partea de nord. Aceeași situație se va înregistra și la începutul lunii decembrie, cu vânturi arctice din regiunea polară și mari cantități de zăpadă“, a explicat acesta.

×
Subiecte în articol: zapada ger vreme alarma avertisment
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close