Antena 3 CNN Actualitate Social Cum a fost păcălit un bătrân de 78 de ani prin "metode împrietenirii". Acesta a pierdut 8.000 de lei

Cum a fost păcălit un bătrân de 78 de ani prin "metode împrietenirii". Acesta a pierdut 8.000 de lei

Un bărbat din Bacău a pierdut 8.000 de lei după ce a fost păcălit prin cea mai nouă tehnică de escrocherie, metoda "împrietenirii".

Cum a fost păcălit un bătrân de 78 de ani prin "metode împrietenirii". Acesta a pierdut 8.000 de lei
Sursa foto: pexels.com
de Alexandra Axinia    |    16 Mai 2023   •   09:35

Metoda împrietenii se bazează pe vulnerabilitatea celor bătrâni și singuri. Tinerii  profită de starea de vulnerabilitate a unor persoane mai în vârstă și reușesc, într-un fel sau altul, să se apropie de aceștia, se împrietenesc și le câștigă încrederea. 

La fel s-a întâmplat și cu bărbatul din județul Bacău. În vârstă de 78 de ani, acesta a fost păcălit de doi tineri de 19, respectiv 20 de ani. Cei doi i-au spun bătrânului că a câștigat un premiu, însă pentru a intra în posesia lui, trebuie să plătească  suma de opt mii de lei.

Crezând că sunt prieteni buni, bătrânul le-a dat banii celor doi tineri. 

 În cele din urmă, bărbatul  și-a dat seama că a fost înșelat și a anunțat poliția. Într-un final , au fost găsiți atât făptașii, cât și banii bărbatului.

Citește si: Un spital şi mai multe instituţii publice din Oneşti, rămase fără comunicare după ce hoţii au furat cabluri de 100.000 de euro

Poliția trage un semnal de alarmă cu privire la aceste situații și îi îndeamnă pe cei vulnerabili să nu creadă în astfel de împrieteniri fictive, atunci când străinii îi abordează pe stradă. 

 

×
Subiecte în articol: bătrân păcălit furt bani
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close