Antena 3 CNN Actualitate Social Mihai Fifor, apel la români: Frica și panica ucid!

Mihai Fifor, apel la români: Frica și panica ucid!

Senatorul PSD Mihai Fifor a făcut apel la români în contextul pandemiei de coronavirus şi a cerut protejarea bătrânilor.

Mihai Fifor, apel la români: Frica și panica ucid!
Sursa foto: Foto: captură Antena 3
17 Mar 2020   •   09:21

"Bună dimineața, oameni buni! Bătrânii noștri au dus războiul lor. Și au supraviețuit, ca să ducă mai departe această țară. Acum e rândul nostru să îi protejăm pe ei, protejându-ne pe noi și pe toți cei de lângă noi, prieteni sau străini. Cu calm, înțelepciune și multă solidaritate. E un "război" pervers pe care îl vom câștiga numai respectând reguli și norme. Fără a ne înstrăina unii de ceilalți. Fără a întoarce spatele celui în nevoie. Fără a ne ascunde unii de ceilalți. Dimpotrivă.

Frica și panică ucid. Calmul și luciditatea câștigă bătăliile. E momentul să acționăm responsabil și să avem încredere unii în ceilalți, mai mult ca oricând. E momentul să înțelegem și să asumăm activ criză. Care abia începe. De aceea, e imperios necesar să respectăm regulile sanitare și sociale impuse și să fim activi în a le aplica și a le promova. Alături de toți ceilalți cetățeni. Izolarea nu înseamnă pasivitate și neasumare. De data asta nimeni nu poate rezolva problema pentru noi. Niciun guvern, nicio autoritate. Fiecare dintre noi este și poate deveni parte a problemei. Fiecare dintre noi este și trebuie să devină parte a soluției. Asumându-ne responsabilități și fiind buni cetățeni. Și buni români. E vremea să demonstrăm că suntem o nație mare și puternică, care știe să își ducă mai departe istoria și propriul destin!", a scris Mihai Fifor pe Facebook.

×
Subiecte în articol: Mihai Fifor
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close