Antena 3 CNN Actualitate Social Minerii care au intrat în greva foamei, în studioul Antena 3 CNN. Ministrul Budăi: "Problema va fi încheiată astăzi"

Minerii care au intrat în greva foamei, în studioul Antena 3 CNN. Ministrul Budăi: "Problema va fi încheiată astăzi"

Sunt momente grele pentru mai mulți mineri din Complexul Energetic Oltenia care, de luni, sunt în greva foamei. Unul dintre ei a trebuit să renunțe la protest pentru că i s-a făcut rău. Au mers în fața ministrului Muncii și îi cer ajutorul.

de Redacția Antena 3 CNN    |    21 Iun 2023   •   15:45

Minerii au ajuns să facă greva foamei și îl roagă pe Marius Budăi să le ofere drepturile cuvenite privind salarizarea în funcție de condițiile vitrege de muncă și modul prin care se iese la pensie.

Prezenți în studio la  Antena 3 CNN, minerii și-au exprimat nemulțumirea pentru faptul că au fost eliminate grupele de muncă, iar muncitorii au fost încadrați la categoria angajaților cu condiții normale de muncă. 

"Să nu fim înțeleși greșit, noi nu vrem să ieșim mai devreme la pensie, ci doar atunci când prevede legea. Noi îl rugăm pe domnul Budăi să respecte legea, o lege pe care a făcut-o parlamentul României și pe care președintele a promulgat-o. De doi ani de zile, nouă nu ni se mai recunosc condițiile de muncă", a declarat unul dintre minerii care participă la greva foamei. 

Ministrul Muncii, Marius Budăi, le răspunde scurt și la obiect minerilor, dându-le asigurări că problema va fi rezolvată. 

"După ce aseară a fost o ședință între juridicul din minister și Casa Națională de Pensii, în această dimineață am mai avut o discuție și cu premierul Marcel Ciolacu. Acum se finalizează aceste discuții și în scurt timp vor fi trimise instrucțiuni către Casele Județene de Pensii pentru aplicare legii 197. Problema va fi încheiată astăzi", a declarat ministrul Muncii. 

×
Subiecte în articol: mineri greva foamei Marius Budăi
Parteneri
Primele imagini cu băiețelul din Gorj vândut de părinți în Germania
x close