Antena 3 CNN Actualitate Social Ministerul Finanțelor: ”Bursele studenților, ajutoarele de înmormântare și indemnizațiile pentru copii nu vor fi impozitate”

Ministerul Finanțelor: ”Bursele studenților, ajutoarele de înmormântare și indemnizațiile pentru copii nu vor fi impozitate”

Ministerul Finanțelor: ”Bursele studenților, ajutoarele de înmormântare și indemnizațiile pentru copii nu vor fi impozitate”
Sursa foto: Foto: Agerpres.ro
12 Mai 2017   •   16:56

Ministerul Finanțelor a anunțat că bursele, ajutoarele de înmormântare şi indemnizaţiile pentru copii nu se vor impozita, odată cu trecerea la impozitul anual global.

"Având în vedere amploarea şi complexitatea noului model de impozitare, care aduce modificări importante cadrului fiscal actual în ceea ce priveşte introducerea impozitului anual global (IVG), acesta se află în lucru în cadrul grupurilor constituite din reprezentanţi Ministerului Finanţelor Publice şi reprezentanţi ai mediului de afaceri. În acest sens, în cadrul grupurilor de lucru se discută mai multe variante posibile. În niciuna din aceste variante de implementare a noului concept bursele, ajutoarele de înmormântare, indemnizaţiile pentru copii nu vor fi impozitate", au susțnut reprezentanţii Ministerului Finanţelor. 

Conform proiectului Codului Economic, aflat în curs de elaborare, Cota unică de impozitare a veniturilor persoanelor fizice ar putea fi înlocuită cu un impozit de 10% pe venitul global al gospodăriilor, venitul impozabil urmând să fie stabilit după ce din suma totală câştigată de membrii unei gospodării vor fi scăzute o serie de cheltuieli şi acordate anumite deduceri. 

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Primele rezultate ale anchetei de la Spitalul Sfântul Pantelimon
x close