Antena 3 CNN Actualitate Social Ministerul Finanţelor Publice a anunţat că mai sunt bani disponibili pentru „Prima casă”

Ministerul Finanţelor Publice a anunţat că mai sunt bani disponibili pentru „Prima casă”

Ministerul Finanţelor Publice a anunţat că mai sunt bani disponibili pentru „Prima casă”
de S.T.    |    06 Feb 2017   •   18:14

Ministerul Finanţelor Publice a anunţat, luni, că au mai rămas circa 175,5 milioane lei disponibili pentru garanţii în cadrul programului „Prima casă”, deşi pe 27 ianuarie arăta că plafonul a fost depăşit, conform unui comunicat de presă al instituţiei remis, luni, Agerpres.

„Din plafonul de 2,94 miliarde de lei alocat în 2016 programului 'Prima Casă' au rămas neutilizaţi 175,5 milioane lei, disponibili pentru emiterea de garanţii în anul 2017. Acest plafon de garantare neutilizat permite finanţatorilor să acorde credite 'Prima casă' în valoare totală de 351,01 milioane lei. Pentru garanţiile care se acordă în semestrul I al anului 2017, nivelul comisionului este de 0,45% pe an, în scădere de la 0,49% cât a fost anul trecut, aplicat la soldul garanţiei acordate de Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM) în numele îi în contul statului”, se arată în document.

Potrivit acestuia, Ministerul Finanţelor Publice a elaborat proiectul de Hotărâre de Guvern prin care propune un plafon de garantare în valoare de 2,5 miliarde lei pentru anul 2017. Proiectul se află în consultare publică şi urmează să fie supus aprobării Guvernului.
 

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close