Antena 3 CNN Actualitate Social Ministerul Sănătății trimite Corpul de control la Spitalul de Oftalmologie, după dezvăluirile Tolo.ro. Monica Pop: E o răzbunare

Ministerul Sănătății trimite Corpul de control la Spitalul de Oftalmologie, după dezvăluirile Tolo.ro. Monica Pop: E o răzbunare

Ministerul Sănătății trimite Corpul de control la Spitalul de Oftalmologie, după dezvăluirile Tolo.ro. Monica Pop: E o răzbunare
Sursa foto: Foto: Facebook
de M.Z.    |    01 Iun 2016   •   11:06

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a decis, miercuri, să trimită Corpul de Control la Spitalul de Oftalmologie din Bucureşti. Investigaţia va avea loc în urma dezvăluirilor făcute pe site-ul Tolo.ro, de Cătălin Tolontan, în legătură cu managerul spitalului, prof. univ. dr. Monica Pop.  

Potrivit investigatiei jurnalistice, Monica Pop a cedat un spațiu din spital unei firme unde a fost angajată timp de patru ani, simultan cu funcția de manager al spitalului public pe care o deține.

”Va exista un control, aceasta este procedura legală. Trebuie să trimitem Corpul de control să constate și să probeze cu documente ceea ce se spune în această dimineață despre cazul doamnei Pop”, a anunțat purtătorul de cuvânt al ministerului Sănătății, Laurențiu Colintineanu, potrivit agerpres.ro.

El a amintit articolul 178 din Legea 95/2006 referitor la ce poate și ce nu poate face un manager de spital.

"Pot să fac referire la articolul 178 din Legea 95/2006, care spune în mod clar că funcția de manager persoană fizică este incompatibilă cu exercitarea oricăror altor funcții salarizate sau/și indemnizate, cu excepția funcțiilor sau activităților în domeniul medical din aceeași unitate", a explicat Colintineanu.

Purtătorul de cuvânt al ministerului a adăugat că, în cazul în care "se va proba acest lucru în urma raportului de control, atunci în mod evident cazul acesta va fi tratat cu maximă seriozitate, pentru că reprezintă o încălcare a legii".

Monica Pop: Nu-i convine lui Tolontan, că nu sunt infecții. E o răzbunare

În replică, într-o intervenție la Antena 3, managerul spitalului de Oftalmologie a calificat ancheta făcută de Tolo.ro drept ”o răzbunare”. În plus, medicul Monica Pop a spus că va dovedi cu documente ce a făcut și susține că nu este nimic ilegal.

”Mă bucur foarte mult. Să vină (Corpul de control - n.r.). Era perfect legal ce am făcut. Este o asistentă psihopată care face procese spitalului din anul 2007. Ea i-a dat informații lui Tolontan. (...) Spațiul acela diin spital este închiriat, nu este singurul așa, mai suint și altele. Era perfect legal ce am făcut, e în litera legii. Asta aduce bani la spital. (...) Pe vremea aceea puteai să te duci ca director de spital să dai consultații întru-un cabinet privat”, a spus Monica Pop, miercuri, într-o intervenție telefonică la Antena 3.

Tolo.ro: Firma se angajează prin contract, să vândă mai scump pacienților și mai ieftin angajaților spitalului

Potrivit anchetei apărute pe Tolo.ro, directorul Pop a închiriat firmei Monona, care vinde mâncare, dar și cristaline pentru bolnavi, un spațiu în spital și a prelungit contractul de patru ori de atunci.

Timp de patru ani, Monica Pop a fost și director al spitalului de stat și angajatul firmei căreia îi închiriase spațiul.

”Nu e nimic anormal să semnez ca director o închiriere pentru o firmă care apoi să mă angajeze”, a spus Monica Pop.

Firma respectivă se angajează prin contractul cu spitalul să vândă mai scump pacienților și mai ieftin angajaților spitalului, potrivit anchetei.

”Nu-i convine domnului Tolontan, că e un spital de stat (Spitalul de Oftalmologie - n.r.) fără infecții și asta voia să găsească. Închirierea era perfect legală”, a replicat Pop, la Antena 3.

Pop: Nu am fost susținută politic

Totodată, managerul de la Spitalul de Oftalmologie a mai spus că, pentru acel contract cu firma din spital, a primit aprobări și de la minister, și de la Primărie.

Cât despre spațiu, ”e concesionat de primărie acestei firme pe 49 de ani, deci nu e spațiul nostru, e spațiul lor”, susține Pop.

Tolo.ro vorbește în ancheta sa și despre numirea politică a Monicăi Pop, pe filieră PSD.

”Am fost director de spital în toate regimurile politice. Mi s-au propus de multe ori funcții de secretar de stat, nu ministru, pentru că nu eram înregimentată politic. Nu e adevărat nimic cu susținerea politică”, a adăugat managerul Spitalului de Oftalmologie din Capitală, Monica Pop.

Numită în 1994, Monica Pop este cel mai longeviv director de spital din Capitală.

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close