Antena 3 CNN Actualitate Social Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a anunțat condițiile în care copiii vor merge la școală

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a anunțat condițiile în care copiii vor merge la școală

Ministrul Educației, Sorin Câmpeanu a anunțat în ce condiții elevii vor reveni la școală în luna mai. Copiii, inclusiv cei de grădiniță, vor merge fizic la școală în localitățile aflate în scenariul verde.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a anunțat condițiile în care copiii vor merge la școală
de Ruxandra Rădulescu    |    26 Apr 2021   •   13:46

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a făcut declarații în ceea ce privește condițiile în care elevii vor merge la școală de la data de 5 mai pe o perioadă de șapte săptămâni, conform calendarului oficial.

Toți copiii, inclusiv cei de grădiniță, revin cu prezența fizică în școli, dacă localitatea respectivă se află în scenariul verde, unde rata de infectare este sub unu la mia de locuitori.

Pentru localitățile aflate în scenariul galben și roșu, cu rata de infectare de peste unu la mie, prezența fizică în școală va fi permisă pentru copiii din grădinițe, elevii din învățământul primar, inclusiv clasa pregătitoare și elevii claselor terminale. 

"Scenariul verde, la rata de infectare sub unu la mie, absolut toți elevii, inclusiv copiii de grădiniță, revin cu prezență fizică. Pentru scenariile galben și roșu, revin cu prezență fizică în data de 5 mai copiii din grădinițe, elevii din învățământul primar, inclusiv clasa pregătitoare și elevii claselor terminale. Deci peste rata de infectare unu la mie"

Școlile speciale își deschid ușile pentru copii cu dizabilități

Ministul a precizat că că Școlile speciale se vor deschide și pentru cei 27.750 de copii care suferă de anumite dizabilități și necesită îngrijire medicală autorizată ce nu poate fi asigurată online. 

Sorin Cîmpeanu ia în considerare ca, în funcție de evoluția epidemiologică, să ofere accesul fizic în școli a mai multor copii, în contextul în care elevii care nu sunt în clasele terminale au o săptămână de școală în plus. 

 

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close