Antena 3 CNN Actualitate Social Ministrul Apărării, Mihai Fifor, anunț despre securitatea națională. „Vom iniția un proiect pentru rachete Patriot”

Ministrul Apărării, Mihai Fifor, anunț despre securitatea națională. „Vom iniția un proiect pentru rachete Patriot”

Ministrul Apărării, Mihai Fifor, anunț despre securitatea națională. „Vom iniția un proiect pentru rachete Patriot”
06 Oct 2017   •   10:40

Update 10.40: Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, a declarat că va fi inițiat un proiect pentru rachetele Patriot.

„Până la sfârșitul lunii octombrie, vom primi scrisoarea de acceptare din Statele Unite. Lucrul acesta ne permite să mergem mai departe cu proiectul de lege privind achiziționarea de rachete Patriot în România. Discutăm de unul dintre cele opt programe aprobate de Parlament și de CSAT. Suntem în grafic cu achiziția primului sistem Patriot. Sistemul va fi livrat în prima jumătate a anului 2018”, a spus Mihai Fifor.

Mai mult, ministrul Apărării, dă asigurări că angajaţii din Armată îşi vor lua la timp soldele plus sporurile cuvenite. Acesta a subliniat că problemele financiare au fost rezolvate şi nu mai sunt motive de îngrijorare.

----------------------------

Ministrul Apărării, Mihai Fifor, a făcut declarații, la Bucharest Forum, despre securitatea națională.

„În această întâlnire, trebuie să găsim soluțiile la amenințările la adresa securității naționale. În acest context, Bucharest Forum oferă tuturor oportunitatea de a consolida dialogul la nivel transatlantic pentru înțelegerea principalelor motive referitoare la siguranța națională și la stabilirea unor obiective clare pe termen lung. Aș vrea să stabilesc cu voi prioritățile noastre. Evoluța complexă a securității în zona Mării Negre, ambițiile Coreei de Nord , războiul din zona islamică și agresiunile din zona Rusie, duc la mari îngrijorări în zonă”, a declarat Mihai Fifor.

 

×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close