Antena 3 CNN Actualitate Social Ministrul Educației a convocat ședinţă de urgenţă la Sibiu după deciziile de la Liceul din Copşa Mică

Ministrul Educației a convocat ședinţă de urgenţă la Sibiu după deciziile de la Liceul din Copşa Mică

Ministrul Educației a convocat ședinţă de urgenţă la Sibiu după deciziile de la Liceul din Copşa Mică
02 Feb 2018   •   23:15

Ministrul Educaţiei a convocat de urgenţă la Sibiu conducerea Inspectoratului şcolar în legătură cu situaţia de la Liceul Tehnologic „Nicolae Teclu” din Copşa Mică.

"Ministrul Educației Naționale, Valentin Popa, a convocat în regim de urgență, în această seară, la Sibiu, conducerea Inspectoratului Școlar Județean Sibiu și directorul Liceului Tehnologic „Nicolae Teclu” din Copşa Mică, pentru a analiza situația apărută în urma deciziilor luate de consiliul de administrație al unității de învățământ după incidentul în care a fost implicat, recent, un profesor cu un comportament inadecvat față de elevii săi", a transmis Ministerul Educaţiei.

Trei eleve de la Liceul "Nicolae Teclu" care l-au filmat în timpul orei de religie pe profesorul preot acuzându-l de comportament indecent s-au ales cu o mustrare scrisă şi nota scăzută la purtare, pentru că au distribuit imaginile fără acord pe Internet, potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului Şcolar Judeţean Sibiu.

"În ceea ce priveşte situaţia elevelor implicate în incidentul din 18.01.2018, Consiliul de administraţie al Liceului Tehnologic "Nicolae Teclu" din Copşa Mică, întrunit în şedinţa din 29.01.2018, a analizat situaţia şi a votat aplicarea unei sancţiuni de mustrare scrisă şi scăderea notei la purtare pentru cele trei eleve, pentru că au înregistrat filmul şi l-au distribuit fără acord, ţinând cont de legislaţia în vigoare. Menţionăm faptul că există posibilitatea ca sancţiunea să fie anulată conform art 26. din Statutul Elevului, dacă elevele dau dovadă de un comportament fără abateri în perioada următoare. Anularea sancţiunii se face de către conducerea Liceului Tehnologic "Nicolae Teclu" din Copşa Mică", se arată în comunicat.

Profesorul nu a fost sancţionat, pentru că a demisionat în ziua în care elevele au făcut public filmul. Nici diriginta elevelor nu a fost sancţionată, pentru că s-a dovedit că nu ştia, susţine Inspectoratul Şcolar Judeţean.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a declarat după izbucnirea scandalului că potrivit anchetei Mitropoliei Ardealului, profesorul de religie de la Copşa Mică este nevinovat, gestul fiind cauzat de o gravă afecţiune, şi nu unul obscen.

Şeful Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Sibiu, comisarul şef, Tiberiu Ivancea, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că ancheta nu este finalizată, dar că deocamdată "nu se confirmă ce s-a spus iniţial".

Elevele care l-au filmat pe profesor şi au postat imaginile pe internet au susţinut că acesta s-ar fi masturbat la ora de religie.

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close