Antena 3 CNN Actualitate Social Ministrul Energiei, declaraţii exclusive despre facturile românilor

Ministrul Energiei, declaraţii exclusive despre facturile românilor

Virgil Popescu a vorbit în exclusivitate pentru Antena 3 despre schemele de ajutor pentru energie pe care coaliţia le va anunţa la începutul săptămânii viitoare. De asemenea, a făcut precizări despre acel coridor vertical de gaze, un proiect al Uniunii Europene, momentan blocat.

Ministrul Energiei, declaraţii exclusive despre facturile românilor
de Redacția Antena 3 CNN    |    10 Apr 2022   •   15:52

"La energie am adoptat o ordonanţă de urgenţă care, practic, dă o predictibilitate şi o stabilitate pe un an de zile, începând cu data de 1 aprilie.

Am dat drumul la programele de finanţare, comitetul investiţional al Fondului de Modernizare a aprobat 1,4 miliarde pe data de 7, în urmă cu câteva zile. A aprobat proiectele Complexului Energetic Oltenia, proiectele Transelectrica... şi 1,2 miliarde pentru distribuţia de energie.

Am dat drumul la PNNR pe 31 martie, 460 de milioane pentru companiile care-şi vor monta panouri solare sau îşi vor face energie eoliană special pentru autoconsum, să scadă costurile. Şi venim cu programe de investiţii în continuare!", a declarat duminică ministrul Energiei. 

Ministrul a mai anunţat totodată că se va mări capacitatea de producţie a Complexului Energetic Oltenia cu 300 de megawaţi, iar de la 1 mai se va suplimenta cu 600 numărul angajaţilor pentru a mări şi capacitatea de cărbune.

Ministrul şi-a mai exprimat speranţa ca cel târziu de la 1 septembrie să putem aduce gaze prin coridorul vertical din Azerbaidjan.

×
Subiecte în articol: Virgil Popescu facturi
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close