Antena 3 CNN Actualitate Social Natalia Intotero: "Am semnat încă 23 de contracte pentru înfiinţarea de centre de zi pe fonduri din PNRR"

Natalia Intotero: "Am semnat încă 23 de contracte pentru înfiinţarea de centre de zi pe fonduri din PNRR"

Ministrul Familiei, Natalia Intotero, anunţă, miercuri, că au fost semnate încă 23 de contracte pentru înfiinţarea de centre de zi cu fonduri din PNRR.

Natalia Intotero: "Am semnat încă 23 de contracte pentru înfiinţarea de centre de zi pe fonduri din PNRR"
Sursa foto: Natalia Intotero/ Facebook
de Redacția Antena 3 CNN    |    06 Dec 2023   •   22:08

Noile centre de zi vor asigura accesul la servicii sociale de sprijin pentru 4.500 de copii.

"Astăzi, în ziua în care creștinii îl sărbătoresc pe Sfântul Ierarh Nicolae, ocrotitorul copiilor, am semnat încă 23 de contracte pentru înființarea de centre de zi pe fonduri din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), care vor asigura accesul la servicii sociale de sprijin pentru 4.500 de copii.

Cred cu tărie că pentru copii este cel mai bine să crească alături de familiile lor, iar atunci când acestea au nevoie de sprijin, au nevoie să poată accesa servicii în comunitățile lor. Toți părinții își iubesc copiii și vor să aibă grijă de ei.

Cu fonduri PNRR vor fi înfiinţate aproximativ 150 de centre de zi

Uneori, din cauza sărăciei, a lipsei unui loc de muncă, de educație sau a problemelor de sănătate, părinții au nevoie de sprijin și de siguranță pentru copiii lor.

În total, cu fonduri PNRR vor fi înființate aproximativ 150 de centre de zi, bugetul total alocat fiind de 50 milioane de euro. Acestea vor asigura copiilor, pe timpul zilei, activități de îngrijire, educație, recreere-socializare, consiliere, dezvoltare a deprinderilor de viață independentă, orientare școlară și profesională etc.

În plus și părinții vor beneficia de activități de sprijin, consiliere și educare.

Le mulțumesc tuturor primarilor au dovedit grijă pentru copiii din comunitățile lor și au accesat această oportunitate pentru a le oferi șanse la o viață mai bună micuților vulnerabili", a transmis Natalia Intotero, miercuri seară, într-o postare pe Facebook.

✍️ Astăzi, în ziua în care creștinii îl sărbătoresc pe Sfântul Ierarh Nicolae, ocrotitorul copiilor, am semnat încă ??...

Publicată de Natalia Intotero pe Miercuri, 6 decembrie 2023

×
Parteneri
Motivul pentru care prezentatorii Antena 3 CNN au purtat un bujor roșu în piept
x close