Antena 3 Actualitate Social Ministrul Finanțelor: ”De anul viitor rămân doar două contribuţii: CAS şi CASS”

Ministrul Finanțelor: ”De anul viitor rămân doar două contribuţii: CAS şi CASS”

21 Apr 2017   •   15:45
Ministrul Finanțelor: ”De anul viitor rămân doar două contribuţii: CAS şi CASS”
Sursa foto: Foto: Gov.ro

De anul viitor vor exista doar două contribuţii, respectiv cea pentru Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) şi Contribuția Asigurări Sociale de Stat (CASS), care vor fi trecute în sarcina exclusivă a angajatului, a declarat ministrul Finanţelor, Viorel Ştefan.

Potrivit Capital.ro, de la 1 ianuarie 2018 contribuţiile sociale vor fi de 35%, reduse de la 39,25% şi vor fi datorate exclusiv de angajat. 

"Modificăm sarcina fiscală a obligaţiilor privind contribuţiile sociale datorate de angajat şi angajator. De asemenea, se va modifica modul de stabilire a CAS şi CASS în cazul persoanelor fizice care desfăşoară activităţi independente. Respectiv CAS-ul se va plăti fie la bugetul asigurărilor sociale de stat, fie la fondurile de pensii private, baza de calcul fiind cel puţin egală salariului minim pe economie. CASS-ul se va plăti la nivelul salariului minim pe economie, indiferent de numărul de activităţi desfăşurate", a declarat ministrul Finanţelor. Asta aduce o majorare a sumelor minime datorate la stat cu 25% şi eliminarea  plafoanelor maximale de plată.

De asemenea, angajatorul nu va mai datora nimic la stat pentru angajat, însă va reţine la sursă obligaţiile angajatorului şi le va vira la bugetul de stat.

O ultimă modificare anunţată este cea referitoare la eliminarea a patru contribuţii, inclusiv cea de şomaj, tot de la 1 ianuarie 2018.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close