Antena 3 CNN Actualitate Social Ministrul Finanțelor, la audierea în Parlament: OUG 114 susţine autorităţile publice locale

Ministrul Finanțelor, la audierea în Parlament: OUG 114 susţine autorităţile publice locale

Ministrul Finanțelor, la audierea în Parlament: OUG 114 susţine autorităţile publice locale
25 Feb 2019   •   17:51

Update:  Ordonanţa de Urgenţă 114 susţine autorităţile publice locale prin intermediul Fondului de Dezvoltare, sectorul construcţiilor şi dezvoltarea patrimoniului, a declarat, luni, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, la "Ora Guvernului", la dezbaterea politică privind efectele acestei ordonanţe. 

"OUG 114 susţine autorităţile publice locale. Ţinând cont că dezvoltarea economică nu este acelaşi nivel în toate judeţele, am creat Fondul de Dezvoltare şi Investiţii. Prin acesta alocăm 10 miliarde de euro pentru investiţii ale autorităţilor locale şi ale universităţilor din următorii 20 de ani. Poate vi se pare prea puţin, poate vi se pare că românii nu au dreptul la condiţii de trai decente? Al doilea aspect. Ordonanţa susţine sectorul contrucţiilor. Considerăm că acest sector este unul strategic, un sector productiv, de viitor, care trebuie sprijinit pentru dezvoltarea României. Dar noi nu ne limităm doar la a constata, la a da declaraţii în media. Am trecut la fapte. Am crescut salariul minim brut în construcţii la 3.000 de lei, iar persoanele angajate în domeniul construcţiilor beneficiază de scutirea de la plata impozitului pe veniturile din salarii, de diminuarea cotei contribuţiei de asigurări sociale cu 3,75 puncte procentuale, precum şi de scutirea de la plata contribuţiei de asigurări sociale de sănătate în condiţiile stabilite de lege", a afirmat Teodorovici. 


De asemenea, şeful de la Finanţe a susţinut, în plenul Camerei Deputaţilor, că OUG 114 susţine dezvoltarea patrimoniului şi o mai bună valorificare a potenţialului turistic naţional. 

"Am creat programul de finanţare a investiţiilor pentru modernizarea şi dezvoltarea staţiunilor balneare conceput ca o schemă de ajutor de stat de minimis de până la 200.000 de euro pentru modernizarea şi reabilitarea drumurilor de acces către aceste staţiuni, construcţia şi extinderea capacităţilor de tratament balnear, dotării cu echipamente moderne şi cheltuieli privind pregătirea personalului medical", subliniat ministrul. 

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a fost invitat luni, în plenul Camerei Deputaţilor, la "Ora Guvernului", la dezbaterea politică despre efectele Ordonanţei de urgenţă 114/2018. 
 

Știrea inițială: Ministrul Finanţelor dă raportul în Parlament în scandalul taxelor. Eugen Teodorovici a fost chemat de USR în plenul Camerei Deputaţilor pentru a discuta despre controversata ordonanţă 114.

Este vorba de „taxa pe lăcomie”, prin care băncile trebuie să plătească o taxă pe activele bancare dacă nivelul indicelui ROBOR este mai mare de 2%, dar și taxe suplimentare în alte domenii: una de 2% în energie, o alta tot de 2% în domeniul jocurilor de noroc și alta de 3% în telecomunicații.

În domeniul energetic, Călin Popescu Tăriceanu – șeful Senatului și liderul ALDE – a anunțat deja eliminarea taxei de 2%, aceasta afectând puternic producătorii de energie, așa cum e cazul Complexului Energetic Oltenia, unde minerii au făcut grevă în ianuarie.

×
Subiecte în articol: teodorovici audiere taxe
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close