Ministrul Muncii Lia Olguța Vasilescu, despre legea salarizării: „Este în linie dreaptă. Va fi depusă la Parlament cât mai repede”

19 Apr 2017   •   12:38
Ministrul Muncii Lia Olguța Vasilescu, despre legea salarizării: „Este în linie dreaptă. Va fi depusă la Parlament cât mai repede” Foto: Facebook/Lia Olguta Vasilescu

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat, miercuri, că proiectul Legii salarizării unitare este în linie dreaptă şi va fi depus la Parlament cât mai curând, ea neavând ”niciun stres” că actul normativ nu va trece destul de repede de Legislativ.

„Legea este bună, nu este perfectă, aşa cum am spus de fiecare dată. Am şi spus că vor mai fi făcute probabil suficiente amendamente. Sigur că nu vrem să se modifice esenţa acestei legi. M-am uitat pe câteva dintre amendamentele care au sosit până acum pe adresa pe care noi am dat-o a Ministerului Muncii. În majoritatea cazurilor nu s-a citit legea pentru că altfel nu aveau cum să facă asemenea greşeli sau să pună astfel de întrebări. Pur şi simplu ei îşi includ vechimea în salariu de bază cum era până acum ori în această lege are vechimea în afara salariului de bază care se adună şi la ele se aplică sporurile. Din această cauză sunt mulţi care spun că le scad salariile, dar nu au făcut calculul bine”, a afirmat Olguţa Vasilescu, la Parlament.

Ministrul a ţinut să precizeze că proiectul legii salarizării unitare este „în linie dreaptă”, urmând să intre în vigoare la 1 iulie, aşa cum este specificat şi în programul de guvernare.

„Legea este în linie dreaptă. Orizontul de timp este exact cum scrie în programul de guvernare, la data de 1 iulie ea să se aplice”, a completat Olguţa Vasilescu.

Întrebată când va fi depus la Parlament proiectul legii salarizării unitare, ea a spus:  „Cât mai repede”.

„Oricum eu nu am niciun stres că ea nu va trece destul de repede de Parlament, tocmai din cauza aceasta am luat şi amendamentele care mai sunt depuse de parlamentari ca să vedem ce mai putem modifica noi direct atunci când o depunem. Să nu mai fie nevoie să stăm foarte mult în dezbaterea parlamentară”, a completat ministrul.

De asemenea, întrebată dacă ia în calcul o cerere de reexaminare a preşedintelui Klaus Iohannis, Olguţa Vasilescu a răspuns afirmativ.

Parteneri
x close