Antena 3 CNN Actualitate Social Ministrul Muncii: "Fiecare minister cu pensii de serviciu să vină cu reforma aferentă sistemului său"

Ministrul Muncii: "Fiecare minister cu pensii de serviciu să vină cu reforma aferentă sistemului său"

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat că fiecare minister cu pensii de serviciu trebuie să vină cu reforma aferentă sistemului său.

Ministrul Muncii: "Fiecare minister cu pensii de serviciu să vină cu reforma aferentă sistemului său"
Sursa foto: Hepta
de Silvia Preda    |    19 Ian 2022   •   18:10

"Tot în acel memorandum (privind acordul cu Banca Mondială, n.r.) am introdus - nu neapărat în mod nominal - miniştrii ministerelor de resort care au indemnizaţii şi pensii de serviciu stabilite şi plătite în baza unor legi speciale, pentru că mi se pare normal ca această reformă să fie făcută de fiecare minister de resort.

Ministerul Muncii să facă reforma pentru sistemul public de pensii şi fiecare minister de resort în parte să vină cu reforma aferentă sistemului lui", a spus Marius Budăi.

Ministrul Muncii a mai declarat că se poartă discuţii cu reprezentanţi ai Comisiei Europene şi ai Băncii Mondiale, în vederea constituirii unor comisii tehnice, pentru semnarea unui acord de furnizare de servicii de consultanţă.

"În luna decembrie am aprobat un memorandum în Guvern şi în acel memorandum este un calendar care prevede că până la sfârşitul lunii februarie anul acesta trebuie să avem încheiat acordul cu Banca Mondială, care priveşte acea consultanţă privind legea pensiilor, dar şi legea salarizării. (...)

Purtăm discuţii zilnice, aproape, în paralel cu reprezentanţii Comisiei Europene, dar şi cu reprezentanţii Băncii Mondiale. Suntem la nivel de constituire de comisii tehnice, discuţii, astfel încât acordul pentru furnizarea de servicii să fie semnat, aşa cum a fost aprobat în memorandumul din decembrie, adică până la sfârşitul lunii februarie", a afirmat Marius Budăi.

×
Subiecte în articol: Ministrul Muncii Marius Budăi pensii
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close