Antena 3 CNN Actualitate Social Ministrul Muncii: "Românii să stea liniştiţi. Avem soluţia legală şi vom plăti majorările"

Ministrul Muncii: "Românii să stea liniştiţi. Avem soluţia legală şi vom plăti majorările"

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunţat, luni, ce se întâmplă cu salariile şi pensiile, acum că bugetul este blocat la Curtea Constituţională.

Ministrul Muncii: "Românii să stea liniştiţi. Avem soluţia legală şi vom plăti majorările"
Sursa foto: Facebook
de Silvia Preda    |    27 Dec 2021   •   17:08

Marius Budăi dă asigurări că românii pot sta liniştiti.

"Avem soluţia legală şi vom plăti majorările aşa cum am stabilit", a spus Budăi, luni, la Antena 3.

"Lucrurile se vor întâmpla spre binele cetăţeanului român", susţine ministrul Muncii.

Sesizarea depusă de USR privind Legea bugetului de stat va fi analizată de Curtea Constituţională în şedinţa din 29 decembrie.

Vă amintim că USR a anunţat că va ataca la CCR legea bugetului de stat pentru 2022, pe care îl consideră un buget al clientelismului iresponsabil şi al discriminării pe criterii politice.

"Eu personal nu înţeleg de ce USR continuă pe linia aceasta a sărăcirii populaţiei româneşti, pentru că după ce a prins în PNRR acel procent criminal din PIB pentru pensii, acum văd că o să reînceapă să blocheze creşterea veniturilor pentru milioane de copii, de pensionari şi salariaţi care obţin beneficii prin noul buget.

Am o singură explicaţie. Cred că nu le pasă, pur şi simplu nu le pasă de aceste categorii de persoane", a spus ministrul Muncii.

Ministrul Budăi a anunţat că în luna ianuarie va avea o discuţie cu comisarul european pentru Muncă, despre jaloanele cuprinse în PNRR.

Bugetul de stat pe anul 2022 și cel al asigurărilor sociale au fost aprobate, joi, în plenul reunit al Parlamentului.

Premierul Nicolae Ciucă spunea, miercuri, că bugetul pe 2022 este unul echilibrat, responsabil și realist, capabil să răspundă nevoilor imperative de finanțare și să consolideze economia pe termen mediu și lung, valorificând resursele financiare oferite de Uniunea Europeană.
 

 

×
Parteneri
Daniel Baciu, mesaj pentru toți pensionarii români
x close