Antena 3 CNN Actualitate Social Ministrul Muncii anunţă măsuri de sprijin pentru angajaţii din sectorul privat. Cu cât se pot mări salariile

Ministrul Muncii anunţă măsuri de sprijin pentru angajaţii din sectorul privat. Cu cât se pot mări salariile

Ministrul Muncii, Marius Budăi, face anunțul momentului la Antena 3. Noi măsuri de sprijin pentru angajații din mediul privat. Guvernul României urmează să ia o serie de decizii prin care vor avea loc majorarea salariilor, ca parte a unui proiect prin care se asigură creșterea calității vieților angajaților.

Ministrul Muncii anunţă măsuri de sprijin pentru angajaţii din sectorul privat. Cu cât se pot mări salariile
Sursa foto: Agerpres
de Redacția Antena 3 CNN    |    05 Iun 2022   •   12:40

Ministrul Muncii a vorbit la Antena 3 despre măsuri menite să sprijine angajaţii din domeniul privat.

"Este o măsură pe care deja am luat-o, ținând cont de ceea ce am spus în programul Sprijin pentru România și anume, acea majorare voluntară cu 200 RON, fără ca să fie taxați de către stat.

Este o măsură pusă la dispoziția mediului privat, acolo unde își permit să mărească veniturile salariaților, ţinând cont de evoluția prețurilor. Dar nici să creem o obligație și nici să mai taxeze statul această sumă, pentru că traversăm cu toții o situație, nu tocmai fericită.", a explicat Marius Budăi.

Va rămâne sau nu la latitudinea angajatorilor din mediul privat, dacă vor crește sau nu salariile?

"Cu siguranță acolo unde angajatorii își vor permite această creștere, intermediară până la o creștere a salariului minim, va acorda angajaților pentru că sunt și dumnealor interesați să-și păstreze angajații într-o piață concurențială tot mai dură.", a spus Budăi.

Ministrul a declarat că practic se vor adăuga aceşti bani la salariul de bază al angajaţilor:

"Această sumă se va regăsi direct în plata netă a angajaților, pentru că această sumă nu va fi taxată suplimentar, şi nici din această sumă nu va fi oprită nicio taxă."

Ministrul Muncii a mai precizat că încă nu deţine o estimare cu privire la procentul angajatorilor privaţi care pot implementa măsurile anunţate.

"Vom avea o estimare abia după depunerea declarațiilor 112, atunci când vom regăsi aceste sume în declaraţii.", a concluzionat Budăi.

×
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close