Antena 3 CNN Actualitate Social Rafila: Recomandăm persoanelor diagnosticate să se izoleze la domiciliu, dar nu vor fi controlate de autorităţi

Rafila: Recomandăm persoanelor diagnosticate să se izoleze la domiciliu, dar nu vor fi controlate de autorităţi

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat marţi că, după ridicarea restricţiilor impuse în contextul pandemiei de COVID-19, persoanele diagnosticate trebuie să se izoleze la domiciliu, dar nu vor mai fi controlate şi amendate de către autorităţi.

Rafila: Recomandăm persoanelor diagnosticate să se izoleze la domiciliu, dar nu vor fi controlate de autorităţi
Sursa foto: Antena 3
de Silvia Preda    |    08 Mar 2022   •   17:17

"Izolarea unei persoane simptomatice este normală. Aceeaşi recomandare o avem şi pentru alte tipuri de afecţiuni.

Dacă ai gripă, tot trebuie să te izolezi. Sigur că este o diferenţă în momentul de faţă, izolarea nu este dublată de control, pentru că acel control al izolării va dispărea, dar asta nu înseamnă că, dacă avem simptome, dacă se confirmă diagnosticul, trebuie să împrăştiem infecţia.

Este o conduită pe care nu avem cum să o încurajăm în vreun fel, dimpotrivă. Izolarea este esenţială şi pentru o vindecare mai rapidă.

Chiar dacă primeşti tratament ambulatoriu, este bine să fii izolat, inclusiv de membrii familiei, încât să nu transmiţi infecţia", a spus ministrul Alexandru Rafila într-o conferinţă de presă.

Stare de alertă ridicată din 9 martie. Ministrul Sănătăţii anunţă dacă mai este obligatorie masca de protecţie

”În primul rând utilizarea măștii, atât în spații exterioare, cât și interioare nu va mai fi obligatorie.  Purtarea măștii este necesară, dar nu va mai fi obligatorie. Nu vor exista limite privind accesul în diverse spații, fie că vorbim despre instituții, spații comerciale. Nu vor mai exista limite în privința orarului. La nivelul legislației, care reglementează călătoriile, certificatul PLF de localizare a călătorilor nu va mai fi solicitat.

De asemenea, la intrarea în țară nu va mai fi solicitat certificatul electronic COVID.

Totuși, sunt niște lucruri pe care trebuie să vi le spun și pe care le recomandăm cetățenilor legat de călătoriile în străinătate, pentru că marea majoritate a țărilor europene păstrează acest certificat la intrarea în fiecare stat membru. Recomandarea este să se consulte condițiile de călătorie. Noi suntem pregătiți și păstrăm partea aceasta de legislație care permite emiterea acestui certificat electronic pentru orice persoană care călătorește” a spus Rafila.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close