Antena 3 CNN Actualitate Social Ministrul Sănătății anunţă că spitalele care greşesc în acordarea asistenţei medicale vor rămâne fără autorizaţie

Ministrul Sănătății anunţă că spitalele care greşesc în acordarea asistenţei medicale vor rămâne fără autorizaţie

Ministrul Sănătății anunţă că spitalele care greşesc în acordarea asistenţei medicale vor rămâne fără autorizaţie
12 Feb 2019   •   17:15

Unităţile spitaliceşti care au greşit în acordarea asistenţei medicale populaţiei vor rămâne fără autorizaţia de funcţionare, a spus ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, precizând că toate aceste falsuri s-au făcut în spitale cu complicitatea cuiva din interiorul unităţilor.

“Unităţile private (...) şi cele de stat îmi extind acuma afirmaţia (...) care au greşit în a acorda asistenţă medicală populaţiei vor avea suspendată autorizaţia de funcţionare şi îmi asum acest lucru. Bineînţeles pe un temei legal. Pe de altă parte, dacă în sistemul public există fapte de natură penală, nu voi ezita nicio clipă să mă adresez justiţiei. Ea spus că acest lucru va fi valabil şi în ceea ce priveşte unităţile medicale de stat”, a spus ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, în cadrul unei conferinţe.

De asemenea, Sorina Pintea a spus că va extinde competenţele directorilor Direcţiilor de Sănătate Publică judeţene.

“Toate aceste lucru (n.r. - diplome false) se întâmplă cu complicitatea cuiva. La spitalul din Ilfov s-a întâmplat cu complicitatea celor din spital, în aceste clinici private unde acest cetăţean făcea intervenţii (n.r. - Matteo Politi) se făcea cu complicitatea celor de acolo. (...) Până la urmă va trebui să facem curăţenie. Matteo Politi a lucrat în Italia luni bune într-o clinică de recuperare după operaţii cardiatice. A lucrat şi în Anglia (...) În Italia a avut o plângere a unor părinţi pentru că a pus un percing şi s-a infectat. La noi lucrurile încep să funcţioneze”, a mai spus Sorina Pintea.

Sursă: Mediafax
×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close