Antena 3 Actualitate Social Ministrul Sănătăţii trimite corpul de control la CAS Bihor, după cazul pacienţilor imobilizaţi aduşi cu targa la sediu pentru o adeverinţă

Ministrul Sănătăţii trimite corpul de control la CAS Bihor, după cazul pacienţilor imobilizaţi aduşi cu targa la sediu pentru o adeverinţă

31 Aug 2017   •   23:54
Ministrul Sănătăţii trimite corpul de control la CAS Bihor, după cazul pacienţilor imobilizaţi aduşi cu targa la sediu pentru o adeverinţă

Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii (MS) califică drept ”derapaj deosebit de grav” situaţia înregistrată la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Bihor, unde doi pacienţi imobilizaţi au fost aduşi pe targă pentru o adeverinţă, şi anunţă că s-a dispus trimiterea corpului de control. De asemenea, s-a demarat şi o anchetă administrativă, potrivit news.ro.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, joi, de către reprezentanţii MS, ministrul Florian Bodog a cerut demararea unei anchete administrative la CJAS Bihor prin care să se stabilească adevărul şi să identifice persoanele vinovate.

Ministrul Sănătăţii cere ca ancheta să se desfăşoare cât mai repede, iar concluziile  să fie prezentate autorităţilor ”în vederea identificării şi sancţionării tuturor vinovaţilor”.

”Considerăm că derapajul înregistrat la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Bihor este unul deosebit de grav. Ca urmare, ministrul Sănătăţii a dispus trimiterea inspectorilor din Corpul de control al MS în colaborare cu Direcţia generală monitorizare control şi antifraudă CNAS la CAS Bihor”, se mai arată în comunicat.

Premierul Mihai Tudose i-a cerut, miercuri, ministrului Sănătăţii să demită responsabilii pentru situaţia de la Casa Judeţeană a Asigurărilor de Sănătate Bihor, unde doi pacienţi, imobilizaţi la pat, au fost duşi pe targă la ghişeele instituţiei pentru că adeverinţele care le atestă calitatea de asigurat, de care au nevoie, se eliberează doar personal sau cu procură notarială.

×

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close